Slovenski selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci po tekmi nogometašem čestital za dobro odigrano tekmo, a vseeno vidi prostor za napredek. Pohvalil je tudi navijače.

"Mislim, da je rezultat realen. V prvem polčasu je bilo preveč spoštovanja, v drugem, ko smo se osvobodili te neke impresije velikega tekmovanja, atmosfere, pa smo izgledali dosti boljše. Tekma mi je kot selektorju pokazala, koliko prostora še ima ekipa za napredek. Čestitam fantom, odigrali so pošteno tekmo v eni super kulisi in dejstvo je, da je ta neverjetna energija s tribune bila naš velik adut, ko se je tekma 'lomila'," je uvodoma zbranim novinarjem dejal Kek.

[[image_2_article_67213]]

Slovenskim nogometašem je pred tekmo srečo zaželel tudi najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar, s čimer danski navijači niso bili najbolj navdušeni. A danes so bili Slovenci v zaključnem vzponu boljši tekmec. "Dobra primerjava. V sebi sem pričakoval, da se lahko nekaterim zgodi tak prvi polčas. Jasno, nihče od teh fantov, ki so danes igrali, ni igralo na tako velikem tekmovanju. Res debel led je prebit. Ko so videli, da lahko, potem so začeli igrati, kar me posebej veseli," je nadaljeval selektor.

Po golu iskali drugega

"Tudi po golu so iskali drugega. Ne smemo pa pozabiti, proti kateri reprezentanci smo igrali, ki v vsakem trenutku lahko kaznuje. A vseeno se ne morem znebiti nerodnega občutka, kako naivno smo izpadli pri prvem golu in dvakrat, trikrat še naivno posredovali. Ampak to je šola in kot pravim že nekaj časa, drugo veliko tekmovanje bo ta ekipa začela dosti boljše," je še dodal 62-letni strateg.

 

Slovenija je dobro igrala celoten obračun, vseeno je pa je bil drugi polčas boljši. Kek pravi, da je to posledica samozavesti: "Videli so, da to ni nekaj, kar ne bi zmogli. Nekoliko drugače smo se tudi taktično dogovorili, pritisk na njihove veziste je bil malo večji. Predvsem smo šli malo višje in dosti drugih žog je kar naenkrat začelo prihajati k nam. Iz tega smo prišli do želje po izenačenju. Res je, da smo v teh trenutkih pustili malo preveč prostora, a smo jih na drugi strani presenetili z avtom."

"Če na eni strani pri strelu Benjamina Šeška nismo imeli sreče, nas je potem sreča poljubila pri odbitem golu in nas nagradila za željo, za vse, kar smo v zadnjem času delali. Toda prvi polčas je za razmisliti. Fantom čestitam, saj je danes cela Evropa videla, da je igrala Slovenija, videla je fantastične navijače," dodaja Kek, ki pravi, da ima z igralci še vedno ogromno za "predebatirati" in "potrenirati".

Med polčasom Kek dvignil glas

Kot je priznal, je med polčasom povzdignil glas, a le zato, da bi jim dal energijo, da bi jim dal vedeti, česa so zmožni. V primerjavi s tekmo v Koebenhavnu v kvalifikacijah za to EP je bila slika povsem drugačna, a na koncu dneva gre le za točko, Slovence pa čez štiri dni čaka že nova tekma. In kot še pravi selektor: "Ogromno je prostora za zadovoljstvo, je pa tudi dosti prostora za razmisliti, kako smo lahko še boljši."

Danci razočarani

"Mislim, da smo odigrali dober prvi polčas. Nekje po 70. minuti pa smo ostali brez sape, manjkalo nam je zagona, izpustili smo čudovito priložnost. Mislim, da je celotna tekma malce izgubila na intenzivnosti in postali smo preveč pasivni. Z mojega vidika se mi je tekma zdela izvrstna do zadnjih 20 minut. Ko vodiš 1:0 in ne dosežeš drugega gola, se nekaj zgodi, zato je tako pomembno, da se trudimo zadeti še drugič. To lahko tekmo odloči. Bili smo zelo blizu, včasih pa se stvari preprosto zgodijo, zato sem nekoliko razočaran, da nismo še drugič zatresli mreže," pa je tekmo strnil danski selektor Kasper Hjulmand.