Šport

Mariborčani začenjajo evropsko popotovanje, prvi tekmec je beloruski prvak

Uredništvo , 06.07.22 ob 07:33

Slovenski nogometni prvak Maribor bo danes ob 20.15 v Ljudskem vrtu igral prvo tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Tekmec bo beloruski Šahtar Soligorsk.

Mariborčani začenjajo evropsko popotovanje, prvi tekmec je beloruski prvak

Mariborčani so po tem, ko so si v zadnjem krogu prejšnje sezone zagotovili 16. naslov prvaka, ostali predvsem brez prvega napadalca Ognjena Mudrinskega, pa tudi izkušenega Marcosa Tavaresa, ki je končal kariero. Vijolični so zasedbo osvežili z nekaj igralci, Ivanom Brnićem, Svenom Šoštaričem Karičem, Markom Božićem, Rokom Baturino in Markom Zalokarjem.

»Dobro smo oddelali celotno obdobje, izkoristili vsak dan priprav. Imeli smo prihode igralcev ob različnih terminih, reprezentanti in nekateri novinci so se priključili pozneje, vendar smo se prilagodili. Storili bomo vse, da tekmo odigramo na visoki ravni. Temu smo podredili priprave, motiv o uspešnih evropskih kvalifikacijah je pri vseh močno izražen,« poudarja Radovan Karanović v napovedniku prve evropske tekme, ki bo ob nekaterih posameznikih na igrišču pomenila nov mejnik tudi za trenerja.

Foto: Maribor24.si

Za primerjavo – Maribor je po Transfermarktu vreden 9,28 milijona evrov, pri čemer je najbolj vreden krilni igralec Brnić z 850.000 evri, Soligorsk pa 12,45 milijona, najdražji igralec pa je napadalec Dembo Darboe z 2,5 milijona.

Zbranost mora biti na najvišji ravni

Prvi evropski tekmec bo moštvo iz Soligorska, ki bo že zahtevalo pravi pristop spremenjene štajerske zasedbe. “Gre za zelo trdno, fizično močno ekipo. Tekme, ki smo jih imeli dogovorjene med pripravljalnim obdobjem, so bile koristne, saj so nakazale, kar nas čaka. Znova smo se seznanili, da Evropa hitro kaznuje morebitne napake. Beloruski prvaki bodo zahtevali predstavo na visoki ravni že v začetku sezone, tega se dobro zavedamo in zbranost mora biti na najvišji ravni. Od prve do zadnje minute, da pridemo do želenega izhodišča pred povratnim dvobojem,” je dejal Jan Repas.

Povratna tekma bo 13. julija. V primeru napredovanja Štajerce v 2. krogu čaka zmagovalec dvoboja med Zrinjskim in Šerifom Tiraspolom.

V tem delu kvalifikacij sta od Slovencev aktivna še Žan Karničnik z Ludogorcem, ki ga vodi Ante Šimundža, in Žiga Lipušček z RFS.

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00
Prazniki
Velikonočna tradicija v Lovrencu na Pohorju: Od sejma do blagoslova ognja