Šport

Mariborčani v treh minutah zapravili vodstvo dveh zadetkov, drugi neodločeni rezultat Krznarja

Filip Džeba, 21.08.22 ob 17:09

Nogometaši NK Maribor so v Ljudskem vrtu vodili 2:0, a kaj hitro tudi to prednost zapravili.

Mariborčani v treh minutah zapravili vodstvo dveh zadetkov, drugi neodločeni rezultat Krznarja

Damir Krznar je za začetek tekme naredil dve spremembi glede na četrtkovo tekmo proti Cluju. Med prvih 11 se je vrnil Jan Repas, ki je zamenjal Vidakovića, Rok Kronaveter pa namesto Čuka.

1:0 Božić (6′)

Maribor je povedel v 6. minuti tekme. Gregor Sikošek je z izjemno podajo na levi strani odprl pot Brniću, ta je po driblingu streljal z roba kazenskega prostora. Po obrambi vratarja v skoku za žogo najvišji Marko Božić. Gol potrjen po pregledu VAR-a, prekrška nad Rozmanom ni bilo. Srečno, ali spretno, kakorkoli, Maribor je povedel 1:0, ki je že pred tem zadetkom imel dve obetavni akciji. Obe je zaključil Roko Baturina.

V 21. minuti dober poskus Roka Kronavetra. Streljal je iz obrata, 25 metrov od gola, a je vratar Celja s konicami prstov poslal žogo v kot.

2:0 Božić (23′)

Iz nadaljevanja te akcije nevaren Maribor, ki si je priigral še kot z druge strani. Zadetek Maribora je dosegel ponovno Božić. Tokrat po podaji Ivana Brnića.

2:1 Ikwuemesi (39′)

Kakšen šok v Ljudskem vrtu. Najprej je v 39. minuti Ikwuemesi preskočil tako Kariča kot Uskokovića ter premagal Bergsena. Upalo se je, da je sodnik dosodil opravičeno nedovoljeni položaj, a je VAR potrdil, da je pregloboko ostal Gregor Sikošek in Celje je zmanjšalo rezultat na 2:1.

2:2 Ikwuemesi (42′)

Še pred drugim zadetkom Celja velika priložnost za Brnića, ki je streljal z levo nogo mimo leve vratnice. Celjani so izenačili po dolgi podaji vratarja Rozmana, Karič je želel z glavo vrniti žogo svojem vratarju, a preslabo, to je bilo darilo, ki jo je ‘vroči’ Ikwuemesi z lahkoto izkoristil.

V začetku drugega polčasa takoj obetavna akcija dvakratnega strelca Celja, a na srečo domačih zgolj kot. Maribor v ‘svojem prepoznavnem (slabem) stilu’ v začetkih drugega polčasa v Ljudskem vrtu.

Izjemna priložnost za ponovno vodstvo Vijoličastih, v 64. minuti tekme. Vse se je začelo po krasni podaji Šoštariča Kariča, ki je poslal Baturino 1 na 1 z Rožmanom. Hrvaški napadalec se je odločil za podajo v sredino, žoga se je odbila do Božića, ta je že preigral Rozmana, a je strel ustavil eden od celjskih branilcev. Škoda.

V 77. minuti se je odprla pot Žanu Vipotniku, ki je z leve strani, v kazenskem prostoru, streljal močno po tleh, a je Rozman žogo odbil v kot. V zaključku tekme je Maribor iskal pot do zadetka. Streljali so Čuk, Vidaković, Božić, zadnji še Repas, a brez dela za gostujočega vratarja.

Vodil je Maribor 2:0, imel tudi veliko priložnost, ko je Božić na nogi imel ti. ‘hattrick’ (3 zadetek na tekmi), a na koncu bojo dejali ‘samo’ neodločen rezultat.

21.8. 2022 Maribor, Ljudski vrt
6. krog, Prva liga Telemach

NK Maribor – NK Celje 2:2 (2:2)

Strelec: 1:0 Božić (6), 2:0 Božić (23), 2:1 Ikwuemesi (39), 2:2 Ikwuemesi (42),

Začetni postavi:

NK MARIBOR: Bergsen, Žinič (73′ Vipotnik), Šoštarič Karič, Uskoković, Sikošek, Antolin (60′ Vidaković), Repas, Božić, Kronaveter, Brnić (60′ Čuk), Baturina (73′ Sirk). Klop: Zalokar, Koderman, Vidaković, Maher, Božičković, Laušić, Čuk, Vipotnik, Sirk. Trener: Damir Krznar.

NK CELJE: Rozman, Brecl (29′ Šporn), Stojinović, Zec, Morozov, Zabukovnik, Vrbanec, Kouter (90′ Svetlin), Gbamble (90′ Matko), Božić (75′ Bajde), Ikwuemesi. Klop: Jurhar, Vuklišević, Šporn, Bajde, Ajhmajer, Milić, Svetlin, Matić, Matko. Trener: Roman Pylypchuk.

Izidi 6. kroga Prve lige Telemach:

Kalcer Radomlje – CB24 Tabor Sežana 0:0
Bravo – Mura 0:1 (0:0)
Koper – Olimpija 0:2 (0:1)
Maribor – Celje 2:2 (2:2)

– ponedeljek, 22. avgust:
20.15 Gorica – Domžale

Standings provided by SofaScore LiveScore

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00
Prazniki
Velikonočna tradicija v Lovrencu na Pohorju: Od sejma do blagoslova ognja