Maribor je v 13. krogu “tradicionalno” premagal Radomlje (1:0). Gol je zabil Marko Alvir. Trud je bil viden, še vedno pa manjka kvaliteta pri zaključkih. Vijoličasti ostajajo tretji, tri točke za vodilnim Koprom, ki ima tekmo manj.

Maribor je premagal zadnje Radomlje (1:0). Že tradicionalno, še petič so “mlinarji” izgubili na gostovanju v Ljudskem vrtu. Tudi tretjič med prvoligaši so prikovani na dno, vendar delujejo najbolj kompaktno. Dovolj, da so prisilili Maribor, da je pokazal, kaj zmore v napadu.

Radovan Karanović je dobil še drugo od svojih štirih tekem, ostaja neporažen s povprečjem dveh točk na tekmo. Toda Maribor kljub dobrim treningom, kot hvali Karanović, v napadu niti proti zadnjemu ne deluje prepričljivo. Gol za zmago je zabil Marko Alvir po podajo izstopajočega Rudija Požega Vancaša. Ognjen Mudrinski je znova zapravil serijo priložnosti. Radomlje niso dočakale izenačenja, kastrirane v napadu, Maribor pa ne drugega, varnega, prepričljivega zadetka.

Maribor (21 točk) ostaja tretji, tri točke za vodilnim Koprom (24), ki ima tekmo manj. Vmes je še Bravo (23 točk) prav tako s tekmo manj. Maribor bo v naslednjem krogu v nedeljo ob 15. uri gostoval pri Tabor Sežani.

Maribor – Radomlje 1:0 (1:0)

Strelec: 1:0 Alvir (45.)

Stadion: Ljudski vrt, 1.500 gledalcev

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina) – 7; rumeni karton: Žugelj; Božić, Kregar.

Vreme: jasno, 11 stopinj; igrišče: (pre)mehko

Sellouki prvič, Milec se je vrnil

Karanović je že na novinarski konferenci pred tekmo omenil možnost, da bo Malik Sellouki nemara celo začel tekmo na desni strani. Doslej je mladi Francoz, ki je prišel konec avgusta iz Nice, dobil le drobtinice: 21 minut proti Aluminiju in 10 proti Domžalam. Karanović je vrnil Martina Milca na desno stran obrambe, v sredini je znova začel Jan Repas. 

Radomlje so tretjič v prvoligaški konkurenci in doslej še na prejšnjih devetih tekmah niso nikdar premagale vijoličastih (7 zmag Maribora, 2 remija). V Ljudskem vrtu so štirikrat izgubili. In tako so se tudi postavili. Pričakovano so vijoličasti morali lomiti kompaktne Radomlje. Ni zaman prav na to kompaktnost opozarjal Karanović. Tekma za živce in predvsem dokazovanje (ne)učinkovitosti. Uvodoma je sicer moral vratar Darko Marjanović izbijati odboj soigralca Gučka.

Maribor: Jug 6, Milec 6, Mitrović 6, Voloder 6, Sikošek 6, Vrhovec 6, Repas 5 (78. Makoumbou -), Alvir, Požeg Vancaš 7 (od 78. Šturm -), Sellouki 5 (64. Žugelj), Mudrinski 6. Pomočnik trenerja: Radovan Karanović 6.

Radomlje: Marjanović 6, Pogačar 5 (59. Varga 6), Guček 5, Mužek 5, Primc 6 (70. Blaić -), Žulj 5, Nuhanović 5 (70. Cerar -), Zabukovnik 5, Kregar 5 (70. Guzina -), Božić 5, Šarić 5 (92. Ihbeishh). Pomočnik trenerja: Amir Botonjić 5.

Igralec tekme: Rudi Požeg Vancaš (Maribor)

Mudrinski prvi zapretil

Maribor je ekipa, ki gre po gole po bokih. Tega je pač vajena, pri tem neutrudno vztraja. Spet bolj po levi, kjer Rudi Požeg Vancaš v sezoni, po kateri mu poteče pogodba, stremi po formi iz nekih drugih, celjskih časov. Prav on je nastavil v 18. minuti priložnost Ognjenu Mudrinskemu. Malo prostora, ampak dovolj, da je Mudrinski prišel do strela.

Abonma Mudrinski lahko temu rečemo: skoraj ni tekme, odkar je prišel v Ljudski vrt, da v uvodnih minutah ni dobil priložnosti za zadetek. Tudi tokrat jo je, ampak je naciljal v Marjanovića. In potem je za cele dolge t.i. faze Maribor trpel v iskanju česarkoli, kar bi bilo vsaj približno nevarno za gol Radomelj. Pred polčasom, ko je sodnik Roman Glažar na svoji zadnji tekmi pokazal kar hiter karton Marku Božiću, je imel Mudrinski z glavo še eno priložnost. Dober strel, precej od daleč, ampak žoga je zletela mimo gola. Maribor je pritiskal, da bi strl Radomlje do polčasa, po protinapadu je do strela prišel Požeg Vancaš, toda njegov strel je bil blokiran.

1:0: Alvir tik pred polčasom

In gol je prišel tik pred polčasom, ko je kazalo, da bo med polčasom tuhtanje, kako naj Maribor zabije. In je tako, da je Martin Milec naposled prišel višje, podal dolgo žogo na drugo stran, Rudi Požeg Vancaš se je nekako znašel in jo nastavil Marku Alvirju. Ta pa je močno zabil pod prečko. Neubranljivo. Skoraj iz jeze. 

Vijoličasti so želeli čim prej povišati prednost in prišli do naslednje priložnosti za Mudrinskega. Celo akcijo je izgaral Rudi Požeg Vancaš. Če kaj, mu ne gre očitati truda. Izborbal je dvojno podajo z Mudrinskim, sama sta čez pol igrišča izigrala Radomlje. Ampak kaj, ko je Mudrinski sijajen predložek z močnim strelom z glavo poslal preveč po sredini in naletel na razpoloženo instinktivnega Marjanovića.

V iskanju drugega gola

Podobno kot v prvem polčasu, le da z zalogo enega gola prednosti, je Maribor dolgo lomil Radomlje in iskal načine, kako zabiti drugi gol. Izstopal je le Požeg Vancaš, sicer pa tudi po menjavah – igro je malo na desni poživil Nino Žugelj – dolgo ni našel česarkoli, kar bi zadnjim v ligi vzelo voljo. 

V finišu tekme je Martin Milec zapretil z močnim strelom po tleh, ampak tudi on je pomeril za las mimo vratnice. Maribor je prepričljivo prihajal do kazenskega prostora, nato pa bil vse manj prepričljiv in Radomlje so čakale na svojo priložnost, da bi prvič odnesli vsaj točko iz Ljudskega vrta. Niso je dočakale. Maribor pa ne drugega gola.