Nogometni klub Maribor se je pred novo sezono okrepil z 22-letnim branilcem Bradleyem M'Bondojem. Nogometaš s francoskim potnim listom je s klubom iz Ljudskega vrta podpisal pogodbo do leta 2026 z možnostjo enoletnega podaljšanja.

Rešitev pri zapolnitvi vrzeli na štoperskih položajih

"Zelo sem vesel, da sem tukaj, saj so me vsi zelo lepo sprejeli. Verjamem, da je prihod v Maribor prava poteza. Z novim klubom želim osvojiti kar največ lovorik," je za klubsko spletno stran povedal M'Bondo.

Dodal je še, da si želi, da bi skupaj s soigralci prišli čim dlje v evropskih pokalih in v letošnji sezoni vrnili naslov državnega prvaka v štajersko prestolnico.

"Potrebovali smo novo rešitev pri zapolnitvi vrzeli na štoperskih položajih. Bradley M'Bondo ima značilnosti, ki smo jih iskali. Je tehnično na ustrezni ravni, z zanimivo dinamiko v igri. Zelo sem vesel, da smo v prestopnem roku uspeli zadržati ogrodje ekipe, zato zdaj samo še dodajamo, kar si želimo dodati," je dejal športni direktor Marko Šuler.

Omenjeni nogometaš je bil večino svoje dosedanje kariere član Niorta, za katerega je igral v drugi in tretji francoski ligi. Vijoličastim se je pridružil kot prost igralec.

Mariborčani bodo državno prvenstvo začeli 20. julija, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili Domžale. Še prej pa jih 11. in 18. julija čakata prva in povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti bolgarskemu Botevu iz Plovdiva, poroča STA.