"Dobrodošla zmaga za dobro ozračje in nekaj veselja zaradi gledalcev, mladine. Na drugi strani pa igra, ki daje meni ogromno prostora, da igralce 'ribam' dalje, da jih opozarjam, popravljam," je po tekmi dejal Kek.

"Vesel sem, da smo zmagali in da imam ogromno materiala za analizo. Tudi to, da nismo igrali z nekaterimi, ki sestavljajo jedro še iz kvalifikacij, ne more biti izgovor za preveč napak, zamujanja v duelih in na drugi žogi," je nadaljeval selektor.

Selektor pogrešal "killerja"

Pogrešal je "killerja", ki bi priložnosti izkoristil, da bi lahko mirneje igrali. "Mi je pa v redu, ker smo tudi na klopi malo trpeli, morali prilagajati taktiko, na koncu koncev pa je take tekme treba dobiti in smo jo, kar je v redu," je še povedal.

Dodal je, da jim je zaradi igre ob prekinitvah zmanjkal en včerajšnji in en današnji trening, na včerajšnjem sta se za nameček poškodovala Miha Blažič in Benjamin Verbič.

"Nogomet je tudi karma"

Zmagoviti zadetek je proti Armencem dosegel povratnik Josip Iličić. "Naj se ne dela cirkusa iz tega. Iličić je del ekipe, ki ga je sprejela. Nogomet pa je tudi karma. Velikokrat ti nekaj vzame, velikokrat pa te tudi nagradi. Če je kaj, naj bo to nagrada za sezono v Mariboru, da me je prisilil, da razmišljam, kako lahko pomaga na igrišču. Bile so tudi napačne žoge, toda o tem se bomo še pogovarjali," je dejal Kek.

Nekaj igralcev ima težave

Kot je dodal, je kar nekaj igralcev s težavami, pri čemer se je dolga odsotnost poznala Sandiju Lovriću, časa za čakanje pa ni. Končni seznam bo moral Kek sporočiti najpozneje do 7. junija opolnoči. Kot je dejal, polovično pripravljeni igralci ne bodo mogli zraven, če ne bo nadaljnjih zapletov, bo s širšega seznama odpadel eden od vratarjev ter trije igralci v polju.