Pričakovati je, da bo Acun Ilicali v kratkem tudi uradno postal poslovni partner NK Maribor. 55-letni turški medijski mogotec in vplivnež v medijih pogosto komentira svoj načrtovani prihod v Slovenijo. Tokrat je spregovoril za Hull Live in povedal, da v Mariboru predvsem vidi klub, od katerega bo imel korist Hull City, ki je prav tako v njegovi lasti.

"Odločili smo se, da bomo s tem pomagali Hull Cityju. Na žalost je bil Shelbourne, ki je lep klub, preveč oddaljen od ravni Hull Cityja, zato nismo videli koristi," je za Hull Live povedal Ilicali.

Preden se je odločil za Maribor, je lastnik Cityja Hull Citya, razmišljal o nakupu kluba v Belgiji in Grčiji, nato pa se je odločil za NK Maribor, tudi zaradi bogate zgodovine kluba v evropskem nogometu. "Upamo, da bo povezava z Mariborom mlajšim igralcem Hulla omogočila, da igrajo v evropskem nogometu", je še dejal. Med igralci, ki bi lahko v kratkem okrepili NK Maribor se omenja predvsem levi branilec, 22-letni James Furlong, ki se mu doslej ni uspelo prebiti v prvo ekipo angleškega drugoligaša.

Pri poslu pomagal Aleksander Čeferin

"Iskali smo močnejši klub, kar Maribor je, pa še v Evropi igra. Aleksander Čeferin je moj dober prijatelj. Skoraj vsak mesec greva na kosilo. Slovenija je njegova država, za nas je velika prednost, da nam je Maribor priporočil prav on. Bolje je imeti klub, ki je bližje ravni Hull Cityja, igralci iz obeh klubov si lahko pomagajo. Tako bo vse skupaj bolj učinkovito," je dejal Ilicali.

Turški poslovnež je nedavno dobil visoko funkcijo tudi v Fenerbahčeju, z NK Maribor je doslej podpisal pismo o nameri, na več uradnih informacij o tem, kako bo potekalo sodelovanje med Ilicalijem in NK Maribor, pa še čakamo.