Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser je veliko nagrado Francije v St. Jean d'Angelyju končal na skupno tretjem mestu, potem ko je v drugi vožnji padel in ostal brez možnosti za prvo zmago v sezoni SP. Je pa ostal vodilni v skupnem seštevku SP. Domačo dirko je sicer dobil Romain Febvre pred Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom.

Sedemindvajsetletni Gajser je bil po prvi vožnji v najboljšem položaju, da bi posegel po prvi zmagi v sezoni. Zanesljivo je ugnal vse tekmece, potem ko je večino dela opravil v prvem krogu in prehitel tako na koncu drugouvrščenega Španca Jorgeja Prada in Francoza Romaina Febvra.

Napaka ob koncu odnesla zmago

Slednji je v drugo, ko je močno deževje pošteno namočilo progo, najbolje startal in si takoj privozil veliko prednost. Gajser je vozil za kasnejšim zmagovalcem drugega dela VN Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom, pet minut pred koncem pa se je Slovencu primerila napaka, ko je zdrsnil po skoku in izgubil nekaj mest.

Do konca se je vozil na šestem mestu, a ostal pred najbližjim zasledovalcem v skupnem seštevku Pradom. Ta je končal sedmi, skupno pa je na VN Francije osvojil 36 točk. Gajser je za tretje mesto na dirki dobil štiri več in ima v skupnem seštevku zdaj štiri točke naskoka pred Špancem (345:341).

Gajser skupno četri

Obema se je približal Febvre, ki je v drugo zasedel drugo mesto, skupno pa slavil na domači VN z 42 točkami. Zdaj ima v seštevku 319 točk. Herlings je z zmago v drugi vožnji prehitel Gajserja v seštevku VN Francije, skupno pa je četrti z 287 točkami.

Drugi slovenski predstavnik Jan Pancar je v obeh vožnjah zasedel 14. mesto, s čimer je v Franciji skupaj osvojil 14 točk za končno 13. mesto. V skupnem seštevku ima 79 točk in je 14.