V Ledni dvorani se je minuli konec tedna odvila že deveta izvedba Valhalla Fight Night, ki je postregla z izjemnim večerom mešanih borilnih veščin. Dogodek je navdušil s štirimi amaterskimi in šestimi profesionalnimi borbami, ki so pritegnile pozornost številnih ljubiteljev borilnih športov.

Zanimivo že od začetka

Že v prvi borbi večera v srednji kategoriji smo videli  izjemen spektakel. Luka Sakač je z močnimi udarci premagal Davida Paulusa, ki je klonil pod točo udarcev. Sakač je zmagal s tehničnim knockoutom.

[[image_1_article_66618]]

V drugi borbi (dogovorjena teža 74 kg) smo videli Blaža Emeršiča, ki je sprva kazal veliko možnosti za zmago, vendar je zaradi nepazljivosti in manj izkušenj kot jih ima Franco Jerković, klonil s podreditvijo (armbar).

Tretja borba (dogovorjena teža 68kg) se je po močnem začetku Žana Boženka končala s podreditivijo. Komaj 19-letni Abdulmalik Aliev je po manjši nepazljivosti, zbranosti ter seveda že tudi utrujenosti Boženka uspel priti na njegov hrbet in ga premagal s podreditivijo (davljenje).

[[image_3_article_66618]]

V zadnji amaterski borbi (dogovorjena teža 68kg) večera je Gianni D’Amore premagal Jako Vujčiča po skupni sodniški odločitvi. Borba je bila izjemno izenačena z mnogimi izmenjavami udarcev in poskusi rušenja, vendar je D’Amore upravičeno dobil borbo, saj je predvsem v drugi in tretji rundi prikazal več. 

[[image_4_article_66618]]

Nepričakovano pa je po zmagi D’Amoreja v kletko stopil Nezir Seferović, kateri se vrača po daljši odsotnosti zaradi poškodbe hrbta. Tako je izzval D’Amoreja, da se pomerita na naslednjem dogodku VFN 10. Prejel pa je le odgovor: ”Najprej se moram pogovoriti s trenerjem, ki je tudi moj manager.”

Sledile profesionalne borbe

Nato je prišel čas za profesionalne borbe, kjer je v težki kategoriji Tim Kelc potrdil vlogo favorita in z izjemno dominanco premagal starejšega Milana Perišića, ki ni vrgel niti enega udarca. Po zmagi je Kelc izjavil: “Čez 2 ali 3 leta bom najboljši težkaš v Sloveniji!”

[[image_8_article_66618]]

V drugi profesionalni borbi (dogovorjena teža 73 kg) sobotnega večera se je po počasnem začetku Ibrahima Sabanija in Tima Kališnika borba  razvila v pravo točo udarcev tako enega kot drugega. Videli smo pravi spektakel in izmenjevanje udarcev. Prikazala sta, da sta v tem športu tako s srcem kot tudi dušo. Vendar je Sabani izkoristil izmučenost in nepazljivost Kališnika ter zmagal z davljenjem. Borca sta prikazala borbo večera na VFN 9. 

[[image_5_article_66618]]

Po izjemni drugi borbi je na vrsto prišla bantamska kategorija v kateri sta se spopadla Rok Krušič in Andrej Stojanovski. Slednji si je med brco poškodoval nart in je tako Krušič slavil zmago. Borca sta sprva prikazala izenačeno borbo z nekaj izmenjavami udarcev in poskusi rušenja. Po poškodbi Stojanovskega pa smo videli tudi veliko spoštovanje borcev saj sta tako Rok Krušič kot tudi njegov brat Lemmy Krušič odnesla Stojanovskega iz ringa ter do zdravniške pomoči. 

V četrti profesionalni borbi (dogovorjena teža 82 kg) je Anže Vujčič zmagal s tehničnim knock outom proti Milanu Novakoviću. Po previdnem začetku, kjer je spremljal, kaj bo njegov 27 centimetrov višji nasprotnik storil, je Vujčič skrajšal razdaljo in zaključil borbo z odločno zmago. 

[[image_7_article_66618]]

V pred zadnji borbi oziroma v co-main borbi v velterski kategoriji pa smo videli zelo napeto borbo med Janom Berusom ter Martinom Čečilom. Berus je prikazal več tehničnega znanja in tako borbo tudi dobil s podreditivijo (triangle choke). Tako si je tudi pridobil priložnost za borbo za naslov prvaka velterske kategorije organizacije VFN, katero bo lahko izkoristil že na VFN 10

Zaradi poškodbe glavni dogodek večera odpovedan

V glavnem dogodku večera (težka kategorija), kjer je vročica skozi dogodek naraščala in naraščala saj je občinstvo komaj čakalo, da vidi Tadeja Dajčmana ter Fatiha Aktasa kako se bosta pomerila v kletki pa smo doživeli preobrat. Borba je bila zgolj 5 minut pred začetkom odpovedana. Dajčman si je med ogrevanjem poškodoval koleno, kar je pomenilo, da dvoboja z Aktasom žal nismo videli. 

[[image_6_article_66618]]

Valhalla Fight Night je tako še enkrat potrdila svoj status enega najbolj pričakovanih in najboljših MMA dogodkov v regiji, ki vedno znova navdušuje z vrhunskimi borbami in dramatičnimi preobrati.