Nogometaši NK Maribor so danes zjutraj poleteli proti Norveški, kjer jih jutri čaka povratna tekma proti ekipi Rosenborg.

Nogometaši Maribora, ki se bodo na jutrišnji povratni tekmi z ekipo Rosenborga potegovali za vstopnico za igranje v Ligi prvakov – na prvi tekmi 3. predkroga so morali na domači zelenici priznati premoč, saj je nasprotnik zmagal z rezultatom 3:1 –, so danes zjutraj iz mariborskega letališča poleteli proti mestu Trondheim, kjer je stadion norveškega nogometnega prvaka.

Trenerjeva reakcija je bila čustvena

Po prvi zmagi v domačem prvenstvu pa je še kako vroča ponujena odstopna izjava trenerja Darka Milaniča, ki jo je namenil športnemu direktorja Zlatku Zahoviću. Kot je Milanić dejal pred vkrcanjem na letalo, je bil včerajšnji dan popolnoma normalen. »To je zdaj že stara zgodba. Vsak dan razmišljam o svoji prihodnosti, tudi v Mariboru. Odstop po tekmi pa sem ponudil, ker človek včasih odreagira tudi čustveno, tako je, ko pač delaš v takšnem poslu. Pogovorili smo se in zadeva je že rešena. Misli so že usmerjene v naloge, ki jih imamo,« je pojasnil trener.

Do zmage tudi s kančkom sreče

O jutrišnjem srečanju pa pravi, da ga želijo zmagati, a se obenem zavedajo, da bodo potrebovali veliko sreče ter znanja. »Pred nami je izredno težko srečanje, ki smo ga imeli doma popolnoma pod kontrolo in smo ga izgubili zaradi enega trenutka. Želimo zabiti iz prve priložnosti, ob zgoščeni obrambi najti pot proti golu, se pa zavedamo, da igramo proti moštvu, ki je v Mariboru pokazalo kvaliteto in jo še kaže. Imajo hitrost, mi bomo morali tvegati v smislu, da iščemo gol,« razlaga Milanič, ki pričakuje njihovo branjenje, istočasno pa tudi napad.

Vrnil se je Luka Zahović

Včeraj je s kondicijskim trenerjem treniral Andrej Kotnik. Njegovo stanje je boljše. »Z nami je. Danes imamo še en trening in videli bomo, ali je brez bolečin,« je dejal Milanič in nadaljeval, da je zraven tudi Luka Zahović, ki je na tekmi državnega prvenstva dosegel zadetek takoj, ko je prišel v igro. »To rabimo. Imamo še nekaj časa, da se dogovorimo. Zelo blizu je, da bo igral, morda od prve minute. Rabimo gole, zato je v mislih,« je dejal Milanič.

Gostitelje želijo narediti nervozne

Blaž Vrhovec je povedal, da se tekme morajo lotiti preudarno, da ne izgubijo še tistih možnosti, ki jih imajo. »Fantje res verjamejo, čim prej moramo zabiti gol, najti načine, da jih prebijemo, da gostitelji postanejo nervozni,« je med drugim pojasnil Vrhovec.