Četrti poraz NK Maribor. V Ljudskem vrtu poraz proti Olimpiji.

Olimpija si je z zmago 0:2 priigrala že kar devet točk prednosti v Prvi ligi Telemach.


Maribor prvič letos v isti postavi. Radovan Karanović se je odločil za enako udarno enajsterico kot proti finskemu prvaku, v četrtek.

Na seznamu poškodovanih ostajajo Milec, Pihler in Jug, pridružil se jim je Šoštarič Karič, ki še čuti bolečine po padcu med zadnjim treningom.

Zadimilo se je dobrih deset minut pred začetkom tekme na severnem delu tribune, kjer so gostujoči navijači.

V Ljudskem vrtu tudi prvi letos ‘navijaški dvoboj’, približno 80 ljubljanskih green dragonsov je danes prišlo na tekmo.

7. 8. 2022 Maribor, Ljudski vrt
4. krog, Prva liga Telemach 

NK Maribor – NK Olimpija 0:2 (0:1)

Strelec: 0:1 Sešlar (37′), 0:2 Elšnik (79′)

Začetni postavi:

NK MARIBOR: Bergsen, Žinič, Mitrović, Watson, Sikošek, Vidaković, Antolin, Repas, Brnić, Vipotnik, Baturina. Klop: Zalokar, Uskoković, Koderman, Guerrico, Šturm, Božić, Laušić, Kronaveter, Sirk. Trener: Radovan Karanović.

OLIMPIJA LJUBLJANA: Vidovšek, Estrada, Ratnik, Crnomarković, Fernandes De Senna Pilj, Doffo, Elšnik, Sešlar, Kvesić, Nukić. Klop: Pintol, Milović, Lasickas, Karamatić, Lagundžić, Krefl, Pedro Lopes, Ziljkić, Janković. Trener: Albert Riera.

Uvodno tipanje, po prvih 15 minutah je dvakrat vzdihnil Ljudski vrt, a prvič je Vijoličaste zaustavil prepovedan položaj, drugič pa slab predložek z desne strani.

Velika priložnost najprej za Olimpijo, iz kornerja je najvišji v skoku bil Nukić, ki je iz neposredne bližine streljal čez prečko. V naslednji akciji, pa največja priložnost na tekmi za Maribor. Po levi strani je preigraval Brnić, ki je z odlično podajo po tleh zaposlil  Vipotnika, a ta ni uspel potisniti žoge v mrežo.

Dinamičen derbi, po 25 minutah igre pestro tako na igrišču kot tudi izven njega.

Olimpija 0:1 – Sešlar 37′

Olimpija je povedla, kako drugače, kot iz kota. Svit Sešlar se je dobro znašel v kazenskem prostoru in prinesel vodstvo Olimpiji pred zaključkom prvega polčasa. Podajalec je bil Mario Kvesić.

Svit je sin nekdanjega reprezentanta Simona Sešlarja, nekdaj tudi nogometaša Maribora. Poskušal je Mariborodgovoriti, v obetavni akciji se je znašel Brnić, vendar vratar Vidaković uspešnejši.

Olimpija je odšla na polčas s prednostjo 0:1.

V igro Kronaveter in Božić

Maribor je prvič letos boljši v ljudskem vrtu v začetku drugega polčasa, z izjemo tekme proti Gorici. Po 15 minutah igre v drugem delu dvojna menjava za novo energijo na igrišču. Kronaveter namesto Vipotnika, Božić namesto Antolina.

Do konca tekme še 25 minut plus podaljšek. Lepa priložnost za Maribor v 68. minuti, žogo v kazenski prostor je zavrnil Sikošek, a jo nažalost Kronaveter ni uspel ustaviti. Pred tem še poskus Baturine, ki se izjemno trudi na današnji tekmi, a še naprej brez strela v okvir gola.

Viole podprle Šulerja in Karanovića

Jasno sporočilo Viol na zadnje špekulacije o spremembi na trenerski klopi:


Kasneje pa še enotno z Juga: “Žuti Viola,” kot podpora glavnem trenerju kluba.

Do konca tekma še slabih 20 minut. Rezultat ostaja 0:1 iz 37. minute. Protinapad gostov, poskušal je Pedro Lopes, pravočasno je izbil mariborski vratar Bergsen.

Olimpija 0:2 – Elšnik 79′

Olimpija je v 79. minuta povedla 2:0. Pletli so gostje okrog kazenskega prostora Maribora, ponovno po podaji Kvesića zadetek Olimpije, tokrat najvišji Timi Max Elsnik, nekdanji dijak II. gimnazije Maribor. Veselje gostujočih navijačev.

Bakle prvič letos tudi na jugu, a precej pohvalno, niti ena ni končala na zelenicah Ljudskega vrta.

Pet minut pred koncem nekateri navijači že zapuščajo stadion Ljudski vrt.

Konec tekme, četrti zaporedni poraz NK Maribor. 

Izidi 4. kroga Prve lige Telemach:

CB24 Tabor Sežana – Celje 1:0 (0:0)
Bravo – Domžale 0:1 (0:1)
Kalcer Radomlje – Mura 1:1 (1:0)
Maribor – Olimpija
Gorica – Koper

Lestvica v živo:

Lestvico vam omogoča: SofaScore