Sinočnje tekme osmine finala na nogometnem evropskem prvenstvu med gostiteljico Nemčijo in Dansko ni zaznamovala le nevihta, zaradi katere so dvoboj za dlje časa prekinili, pač pa tudi gledalec, ki je v drugem polčasu plezal na konstrukcijo strehe stadiona, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Posredovati je moral tudi helikopter

Na letošnjem Euru so se prireditelji in varnostniki že na več tekmah ukvarjali z navijači, ki so se izmuznili nadzoru in pritekli na igrišče v želji po spletni slavi ali fotografiji z zvezdniki. Zdaj pa so prvič obravnavali še navijača, ki ni želel na zelenico, ampak na streho stadiona.

Kot poroča dpa, se je vse skupaj dogajalo okrog 22.30, ko je v Dortmundu potekal drugi polčas tekme med Nemčijo in Dansko. Zamaskiran moški z nahrbtnikom, nemška policija je pozneje sporočila, da gre za 21-letnika iz Osnabrücka, je plezal po nosilni konstrukciji strehe stadiona in se gibal pod njo. Zaradi njegove plezalne akcije je posredoval tudi helikopter, ki je osvetlil del strehe.

Policija je plezalca po tekmi aretirala in obenem sporočila, da ni bilo nevarnosti za druge gledalce, še dodaja dpa.

Tekmo, Nemčija se je po zmagi z 2:0 uvrstila v četrtfinale, so sicer v 35. minuti za 20 minut prekinili zaradi nevihte, močnega dežja in toče. Igralci so se za nekaj minut umaknili v slačilnico, številni gledalci pa so bili popolnoma premočeni, z robov strehe pa so se v notranjost stadiona in na tribune zlivali pravi slapovi vode, poroča STA.