Košarkarji Dallas Mavericks so izgubili četrto tekmo prvega kroga končnice lige NBA, kar pomeni, da je serija na štiri zmage proti LA Clippers izenačena na 2:2. Gostje so bili v Teksasu boljši s 116:111.

Nadoknadili 31 točk razlike

Serija se zdaj seli v Los Angeles, kjer bo peta tekma v četrtek zjutraj po slovenskem času. Šesta bo dva dni kasneje znova v Dallasu, morebitna sedma pa 5. maja pri LA Clippers.

Clippers so zasluženo izenačili serijo, saj so bili boljši praktično celo tekmo. V prvem polčasu so vodili že z 31 točkami razlike pri 55:24, a so nato domači že do polčasa razliko zmanjšali na 17 točk. Tudi v tretji četrtini so Mavericks igrali bolje in ves čas rezali v zaostanek. Zadnji del igre so začeli s štirimi točkami zaostanka in bili kljub nekaj slabim minutam ves čas v igri za zmago. Po polaganju Kyrieja Irvinga so celo povedli s 105:104, a so imeli zadnjo besedo Clippers.

Pobudo sta prevzela Paul George, ki je ob prvem zaostanku po samem začetku tekme zadel met za tri pod pritiskom, in James Harden. Skupaj sta dosegla zadnjih 12 točk za Clippers, tekmo pa sta končala s po 33 točkami. Ti so izkoristili tudi Dončićeve osebne napake, zaradi katerih je bil predvsem tarča v obrambi.

Najboljši igralec Mavericks je bil Kyrie Irving, ki je dosegel 40 točk, Luka Dončić je zbral 29 točk, 10 skokov in 10 podaj, iz igre pa je zadel deset od 24 metov, od tega le enega od devetih za tri točke.

Dončić: "Zdi se mi, da ga puščam na cedilu"

Po tekmi je razlagal o Irvingu in načetem kolenu, zaradi katerega je bil nekoliko vprašljiv pred tekmo, a vseeno stisnil zobe. "Moram mu bolj pomagati, zdi se mi, da ga puščam na cedilu. On na parketu pusti vse, kar lahko in za nas je bil doslej v tej končnici izjemen," je hkrati samokritično dejal Dončić in bil poln hvale na račun svojega soigralca.

O kolenu je po premisleku dejal, da ga nekoliko moti, a ni iskal izgovorov: "Seveda boli, to je očitno. Ampak to nikakor ne more biti izgovor. Začeli smo zelo slabo, površno in to moramo močno popraviti."

"Smo v seriji. Zavedamo se, s kom se merimo. Tudi sebe poznamo zelo dobro in se znamo prilagoditi. Na peti tekmi bomo videli zelo kakovostno šahovsko partijo," pa je po tekmi dejal Irving.

STA