Petindvajsetletni Ljubljančan je bil kljub temu ponosen na ekipo, o bližnji prihodnosti ter nastopu za Slovenijo v kvalifikacijah za olimpijske igre pa bo več povedal čez nekaj dni.

Dončić še ne bi govoril o tem

"Zdaj res ne bi rad govoril o tem, kaj prihaja kot naslednje. Moram sprejeti nekaj odločitev in se malce pozdraviti. Čez nekaj dni imamo vse zaključne pogovore, takrat vam bom dal odgovor," je na novinarski konferenci po peti tekmi finala na vprašanje o nastopu za Slovenijo v kvalifikacijah za olimpijske igre dejal Dončić.

Slovenijo kvalifikacije čakajo med 2. in 7. julijem v Grčiji. Dončić je na sicer seznamu selektorja Aleksandra Sekulića, pod vodstvom katerega reprezentanca trenira vse od 10. junija.

Dončić z največ točkami v končnici

Za Dončićem je sijajna sezona v ligi NBA. V letošnji končnici je postal prvi igralec, ki je bil najboljši po številu doseženih točk (635), skokov (208), podaj (173) in ukradenih žog (38).

V povprečju je v tako dosegel 28,9 točke, 9,3 skoka, 8,2 podaje in 1,8 ukradene žoge na tekmo. V rednem delu lige NBA je prvič v karieri postal najboljši strelec s 33,9 točke na tekmo, temu pa je dodal še 9,2 skoka, 9,8 podaje in 1,4 ukradene žoge na tekmo.

Kljub statističnim presežkom pa z Dallasom ni mogel postaviti pike na i in osvojiti drugega naslova v zgodovini franšize iz Teksasa. Vseeno je bil s predstavami ekipe zadovoljen.

"Smo na dobri poti, napravili smo nekaj dobrih potez na tržnici, skupaj pa smo slabih pet mesecev. Ponosen sem na vse fante, ki so stopili na parket, vse trenerje in ljudi v ozadju. Resda nismo osvojili naslova, a za nami je hudičevo dobra sezona in ponosen sem na vse, ki so pri tem sodelovali," je sezono ocenil slovenski as.

Borba s poškodbami čez celotno sezono

V finalu ni bil posebej razpoložen pri metu za tri točke, v tem pogledu je metal 24,4-odstotno. Na zadnjih treh tekmah je dosegel tri trojke iz 24 poskusov. Skozi celotno končnico se je boril s številnimi manjšimi poškodbami, a tudi o tej temi ni želel predolgo razglabljati.

"Ni pomembno, ali sem bil poškodovan in koliko me je bolelo. Bil sem na parketu, poskušal sem igrati, a nisem storil dovolj," je odgovornost nase prevzel Ljubljančan.