"Jagnjetina je boljša od testenin," se glasi eno od sporočil hrvaškega navijača, ki je nasmejalo množico v Leipzigu. Hrvaški navijači že od jutra skrbijo za odlično vzdušje v mestu, v Leipzigu naj bi se jih danes zbralo vsaj 25.000 - KLIK.

Proti Italiji s standardno zvezno linijo, namesto Perišića Sučić

Hrvaška reprezentanca bo še tretjič na tem prvenstvu igrala v popolnoma spremenjeni postavi, pojasnjuje Index. Proti Italiji bodo ognjeni menda začeli v postavitvi 4-3-3 z Josipom Stanišićem, Josipom Šutalo, Martinom Erlićem in Joškom Guardiolom v zadnji liniji, Ivan Perišić pa naj ne bi začel tekme. Dalić sredinske trojice ne bo menjal, tako da bodo nocoj od 21. ure naprej znova zaigrali Luka Modrić, Marcelo Brozović in Mateo Kovačić.

Največje presenečenje v postavi naj bi bil položaj levega krila, kjer bi naj zaigral Luka Sučić. Na desnem krilu bo Mario Pašalić, v sredini pa bo strelec zadetka proti Albaniji, Andrej Kramarić.

Predsednik Hrvaške Zoran Milanović v Leipzig na povabilo Čeferina

Tudi hrvaški predsednik Milanović danes v Leipzigu spremljal tekmo tretjega kroga skupine B, odzval se je na povabilo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina. Ob predsedniku Milanoviću si bosta tekmo ogledala še vodja urada predsednika republike Orsat Miljenić in predsednikov komisar za šport Tomislav Paškvalin.