Damir Krznar pojasnil določene odločitve po zmagi nad Novo Gorico.

Odkar je na klop Maribora sedel hrvaški strateg Damir Krznar so vijoličasti stoodstotni na gostujočih travnatih zelenicah. Državni prvaki so po vrsti premagali Muro, Bravo, Radomlje in včeraj še Novo Gorico.

Sedaj sledi serija petih težkih prvenstvenih tekem. Najprej domača teka proti Kopru, pa večni derbi v Ljubljani. “Res je, zdaj prihajajo težke tekme. Tekme, ki bodo pokazale, kam sodimo. Veseli me, da smo v obrambi vse bolj čvrsti, obrambni blok dobro deluje. Nasprotnik si ni ustvaril veliko priložnosti in na ta način smo danes pomagali našemu mlademu vratarju. Čakajo nas trde, zahtevne tekme, a ti rezultati nam dajejo prepričanje, da vanje vstopamo kot favoriti,” je dejal glavni trener NK Maribor Damir Krznar, poroča Sportklub.n1info.si.

Med vratnicami smo namesto Menna Bergsena, ki ni mogel nastopiti zaradi zvina gležnja, videli mladega slovenskega reprezentanta Sama Pridigarja.

O tem, da ni mogel računati na prva dva vratarja, Menna Bergsna in Ažbeta Juga

“Veste, kako pravijo, brez tistega, ki ga ni, brez tistega se mora. Samo Pridigar je dobil priložnost in jo izkoristil, tako je to v nogometu. Seveda si ne želimo takšnih situacij v nadaljevanju sezone, a pred nami je nov delovni teden, morda se še kdo izkaže to te mere, da bo dobil mesto v začetni enajsterici. Časa bo dovolj za vse.”

O tem, zakaj je Samo Pridgar dobil prednost pred izkušenejšim Markom Zalokarjem

“To odločitev prepuščam Mitji Pirihu, on je trener vratarjev in je tisti, ki oceni, kdo je boljša izbira. Na koncu seveda jaz stojim za to odločitvijo. Tokrat so odločile nekatere malenkosti.”

O vlogi Marka Tolića

“Danes je zelo dobro delal v napadu, ustvarjal priložnosti. Moram pa reči, da sem nezadovoljen z njegovim delom v obrambi v drugem polčasu.”

O tem, da je Maribor na dveh tekmah dosegel devet golov

“Morda bom znova zvenel noro, a stabilnost v obrambi je tista, ki prinese tudi boljšo igro v napadu. Če si v obrambi stabilen, lahko v napadu tvegaš nekoliko več, še posebej potem, ko prideš do vodstva. To prinaša zadetke. Me je pa število golov presenetilo, nisem pričakoval, da bomo tako učinkoviti.”

O Janu Repasu

“Repas nam daje čvrstost na sredini igrišča, ima pa v sistemu dveh zadnjih veznih eden vedno več svobode, da pomaga tudi v napadu. To trenutno počne Repas, dobro napreduje. Odlično se znajde tako z kot tudi brez žoge. Da pa je odličen strelec, to tako ali tako vemo vsi. Ko si samozavesten, je marsikaj laže.”

O tem, zakaj priložnosti še ni dobil Ishaq Rafiu

“Malenkosti so odločile v prid tega, da vstopi Tine Čuk. Za vse nogometaše bo čas. Ni pomembno, koliko minut odigra kdo, pomemben je rezultat. Tako je to v nogometu,” poroča Sportklub.n1info.si.