Košarkarji Dallas Mavericks so na prvi tekmi finala zahodnega dela severnoameriške lige NBA na gostovanju s 108:105 premagali Minnesoto Timberwolves. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je dosegel 33 točk, osem podaj in šest skokov ter bil prvi igralec tekme. Kyrie Irving je za vodstvo v seriji dodal 30 točk, štiri podaje in pet skokov.

Pri domačih, ki so dve desetletji čakali na uvrstitev v finale konference, je bil najboljši strelec Jaden McDaniels s 24 točkami. Druga tekma bo prav tako v Minneapolisu ob 2.30 v noči na soboto po slovenskem času. Serija se bo nato preselila v Dallas, ki je pred dvema letoma že igral v finalu zahodnega dela lige, a so ga po petih tekmah izločili kasnejši prvaki Golden State Warriors.

Tekma med Mavericks in Timberwolves je postregla s sedmimi izenačenji in 14 spremembami v vodstvu, nobena ekipa pa si ni priigrala več kot devet točk prednosti.

"Zelo smo se morali potruditi. Toda to je le ena zmaga, potrebujemo še tri. Sam sebi sem proti koncu dejal, da moramo dobiti to tekmo. Da moram biti boljši, ker sem v prvih treh četrtinah igral slabo. Potem sem v četrtem delu stopil na parket, našel svoje mesto v igri in vodil ekipo do zmage," je takoj po tekmi za televizijo TNT, ki je prenašala tekmo, dejal Dončić.

Pohvalil je tudi igro Irvinga. "Brez njega bi bilo konec. V drugem polčasu sem mu moral pomagati, takrat sva vlogi zamenjala." Irving je dodal: "Bilo je razburljivo do zaključka in tako bo do konca serije."