Na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije so zapisali, da se z bronasto medaljo iz Grčije v domovino vrača slovenska reprezentanca fantov do 18 let. Fantje so z rezultatom 81:57 premagali gostiteljico in Sloveniji v kategoriji U18 prinesli že drugo medaljo.

Peter Markovinovič, selektor reprezentance fantov U18, je po tekmi povedal:

“Tekma je bila fizično in psihično izredno naporna. Grki so se nam v prvem polčasu dobro upirali. Fantje so se ob polčasu pogledali v oči, se motivirali in verjeli vase ob ponovni vrnitvi na parket. Verjeli so v naš sistem igre, upoštevali smo dogovore in na koncu zasluženo zmagali. Ta uspeh, je uspeh vseh trenerjev, ki so delali z generacijo 2001/2002. Vseh trenerjev, ki so s fanti delali na regijskih selekcioniranjih ter nacionalnih programih, predvsem pa bi ga rad posvetil mojemu prijatelju Mirku Jurjavčiču, ker je verjel v te fante in se zavzeto trudi za nemoteno delo vseh mlajših reprezentanc. Zahvalil bi se tudi mojemu štabu in Košarkarski zvezi Slovenije. Čestitke pa seveda našim fantom za izjemen uspeh slovenske mladinske košarke.”

Medaljo pa je na svojem Facebook profilu pozdravil tudi Sani Bečirović, ki je še posebej čestital Binetu Prepeliču in Marku Babšku Vrečku, ki sta svojo košarkaško pot začela v njegovi košarkarski šoli:

“Čestitke fantom in strokovnemu štabu za izjemen uspeh! Čestitke Bine Prepelič in Mark Babšek Vrečko, ki sta svoje prve košarkarske korake pridobivala in razvijala do mladincev v naši košarkarski šoli 💪👏 ponosni!👏”