V slovenskem taboru hvalijo dobro vzdušje, je pa selektor Matjaž Kek potarnal nad rahlimi težavami nekaterih igralcev. A kot pravi, bo Armenija pravi test.

Kek je pojasnil, da so analizirali igro Armenije, ter poudaril, da so bili Armenci vse do konca tudi v igri za nastop na EP. A razkril je, da bodo vendarle malce premešali sicer standardno postavo, da bi obvarovali nekatere načete igralce.

Jasno je že, da na tekmi ne bo igral Žan Celar zaradi težav z gležnjem, tekmo pa bodo verjetno izpustili oziroma so zanjo vprašljivi tudi Miha Blažič, Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Petar Stojanović.

"Priložnost bodo tako dobili nekateri drugi. Iščemo pa agresivnost, duel, hitre prehode. Mislim, da bo Armenija pravi tekmec za vse to," je dejal Kek, ki ima zdaj na Brdu vse igralce s širšega spiska.

 

Slovenija, ki jo nato v soboto ob 15. uri v Stožicah čaka še obračun z Bolgarijo, se z Armenijo, ki je letos na prijateljskih tekmah izgubila proti Kosovu in Češki, še ni merila. Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 57., Armenci pa 95.