Angleška nogometna reprezentanca je v tekmi osmine finala evropskega prvenstva v Gelsenkirchnu po podaljšku premagala Slovaško z 2:1 (0:1, 1:1) in si priborila nastop v četrtfinalu. V tem se bo merila proti Švici.

Angleži so v skupini C po ne najbolj prepričljivih predstavah vseeno prišli do prvega mesta. Premagali so Srbe (1:0), remizirali pa z Dansko (1:1) in Slovenijo (0:0). Slovaki so se v izločilne boje prebili kot ena izmed najboljših tretjeuvrščenih ekip. V skupini E so presenetljivo premagali Belgijo (1:0), remizirali z Romunijo (1:1) in izgubili proti Ukrajini (1:2).

Angleže zdaj v četrtfinalu čaka zahtevna Švica, ki je v soboto izločila Italijo (2:0), pred tem pa v skupini tudi remizirala z eno izmed favoritinj za končno zmago Nemčijo.

Slovaško je v vodstvo v 25. minuti popeljal Ivan Schranz. Dolgo je kazalo na njihovo presenečenje, Angleži so imeli na dvoboju ogromno posesti, a niso vedeli, kaj z njo narediti, podobno kot na vseh tekmah tega EP. Toda v peti minuti sodnikovega dodatka jih je rešil Jude Bellingham, ki je tekmo z mojstrovino popeljal v podaljške. Takoj v začetku tega je dvoboj odločil kapetan Harry Kane.

Danes ob 21. uri sledi četrta od osmih tekem osmine finala. V Kölnu se bosta merili Španija in Gruzija, poroča STA.