Zveza prijateljev mladine Slovenije še vedno zbira sredstva za poplačilo kredita, zaradi katerega lahko dvojčka Eva in Mihael izgubita dom. V najstniških letih sta na krut način izgubila mamo, očeta in dedka, njuna zgodba pa se je dotaknila na stotine ljudi, ki so nesebično pomagali po svojih močeh.

V oddaji Tednik je bila v ponedeljek predstavljena žalostna zgodba dvojčkov Eve in Mihaela Satlerja iz Slovenskih goric, ki se jima je v najstniških letih podrl svet. Pri šestnajstih letih sta izgubila mamo, kmalu zatem dedka in potem še očeta. V treh letih tri najbližje osebe.

Zdaj pri 22-letnima pridnima študentoma in njuni 79- letni babici zaradi posojila, ki ga je oče nekaj let pred smrtjo najel za delovne stroje, grozi, da bodo ostali brez doma.

Sesul se jima je svet

Mama od Mihe in Eve je umrla zaradi raka na možganih, njena zadnja želja pa je bila, da otroka končata šolanje. Kmalu nato je za rakom na grlu umrl dedek, nato pa se je leta 2017 njihov svet dokončno sesul. Oče je zaspal za mizo, a se ni več zbudil. Mihael, Eva in babica so ostali sami. Z več kot 100.000 švicarskih frankov kredita.

Zaradi tega sta se odpovedala zapuščini po pokojnem očetu, a jih to ni rešilo, saj je kredit ostal in se prenesel na njiju. Bojijo se, da bodo morali dom zapustiti. Ob skromni babičini pokojnini in pokojnini po starših, so se obroki nabirali, dolg je rasel. Banka jim je zdaj poslala zadnji opomin. Otroka delata vsak dan, da bi lahko poplačala kredit, zaradi tega pa trpi tudi študij, ki pa ga vseeno želita končati.

Neverjeten odziv

Zgodba oddaje Tednik, ki jo je povzel tudi naš medij, je naletela na neverjeten odziv. Slovenija je dokazala, da znamo stopiti skupaj in pomagati trpečim. Kot so zapisali na družbenem omrežju, so doslej uspeli zbrati že 90 tisoč evrov. 

Verjamemo, da bomo skupaj zbrali celoten znesek za poplačilo posojila in da bodo Eva in Mihael in njuna babica Marija lahko obdržali svoj dom,” so še zapisali na facebook profilu oddaje Tednik. Ob tem so nam pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije povedali, da sredstva še vedno zbirajo, več informacij pa bo znanih v prihodnjih dneh.

Če želite pomagati Evi in Mihaelu, lahko darujete na tekoči račun Zveze prijateljev mladine Slovenije SI56 0400 1004 9903 191, sklic SI00 07-2021-2, namen: Za dvojčka.

Na številko 1919 pa lahko pošljete SMS TEDNIK ali TEDNIK5 in prispevali boste en ali pet evrov.