Evi in Mihaelu iz Slovenskih goric se je v najstniških letih podrl svet. Izgubila sta mamo, očeta in dedka ter morala čez noč odrasti. Sedaj skrbita za babico, edinega člana družine, ki jima je ostal, a jima zaradi kredita iz preteklosti grozi, da bosta ostala še brez lastnega doma.

V oddaji Tednik je bila predstavljena tragična zgodba dvojčkov Eve in Mihaela Satlerja iz Slovenskih goric, ki se jima je v najstniških letih podrl svet. Pri šestnajstih letih sta izgubila mamo, kmalu zatem dedka in potem še očeta. V treh letih tri najbližje osebe.

Zdaj pri 22-letnima pridnima študentoma in njuni 79- letni babici zaradi posojila, ki ga je oče nekaj let pred smrtjo najel za delovne stroje, grozi, da bodo ostali brez doma. To bi pomenilo, da bosta kmalu izgubila tudi njo, zadnjo članico družine, ki tega ne bo prebolela.

Skozi noč sta morala odrasti

Mama od Mihe in Eve je umrla zaradi raka na možganih, njena zadnja želja pa je bila, da otroka končata šolanje. Kmalu nato je za rakom na grlu umrl dedek, nato pa se je leta 2017 njihov svet dokončno sesul. Oče je zaspal za mizo, a se ni več zbudil. Mihael, Eva in babica so ostali sami. Z več kot 100.000 švicarskih frankov kredita.

Če želite pomagati Evi in Mihaelu, lahko darujete na tekoči račun Zveze prijateljev mladine Slovenije SI56 0400 1004 9903 191, sklic SI00 07-2021-2, namen: Za dvojčka.

Na številko 1919 pa lahko pošljete SMS TEDNIK ali TEDNIK5 in prispevali boste en ali pet evrov.

Zaradi tega sta se odpovedala zapuščini po pokojnem očetu, a jih to ni rešilo, saj je kredit ostal in se prenesel na njiju. Bojijo se, da bodo morali dom zapustiti. Ob skromni babičini pokojnini in pokojnini po starših, so se obroki nabirali, dolg je rasel. Banka jim je zdaj poslala zadnji opomin. Otroka delata vsak dan, da bi lahko poplačala kredit, zaradi tega pa trpi tudi študij, ki pa ga vseeno želita končati.