V preostanku tedna nas čaka ohladitev, nekoliko višje temperature spet ob koncu tedna.

Današnja otoplitev, ko se bodo temperature povzpele tudi nad 35 stopinj Celzija bo kratkotrajna.

Arso izdal opozorilo

Luka Ravnik, dežurni prognostik na Uradu za meteorologijo Agencije RS za okolje (Arso), je povedal, da gre v glavnem za enodnevni dogodek. »Prav zato o novem vročinskem valu težko govorimo, saj je ta po definiciji opisan kot nekajdnevna vročina.  Je pa vseeno danes izdano opozorilo, predvsem za vročino v osrednji in jugovzhodni Sloveniji, tudi v severovzhodni, saj bodo temperature okrog 35 stopinj Celzija,« je pojasnil Ravnik in dodal, da se bo vreme že jutri spremenilo. »Danes bo vročina, ki je povezana z dotokom toplega zraka pred fronto. Ta se še zadržuje za zahodu, jutri pa nas bo prešla fronta, ki se pomika čez naše kraje,« je razložil dežurni prognostik.

Čaka nas občutna ohladitev

Vremenska sprememba se bo nad našimi kraji zadrževala do sredinega dopoldneva, ko bodo padavine sredi dneva tudi ponehale. Temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija. »Šlo bo za občutno osvežitev, ki jo bodo spremljale tudi padavine. Že jutri je največja možnost za plohe ali nevihte na severu države, kasneje tudi na jugu. Sprva posamezne plohe ali nevihte, popoldne in v noči na sredo pa, kot kaže zaenkrat, bodo krajevne padavine v večjem delu države,« je pojasnil Ravnik.

V naslednjem tednu vremenski preobrat

V sredo in četrtek bo v znamenju hladnih dnevov za poletne mesece, temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija, postopno bo več sonca. Dokaj sončen bo tudi četrtek, zjutraj bo nekaj megle, sončen z jugozahodnim vetrom bo tudi konec tedna. Temperature bodo spet okoli 30 stopinj Celzija. »Vročine ne bo. Tudi ponedeljek bo podobno, potem pa, kar je še negotovo, nas čaka vremenski preobrat z ohladitvami,« je sklenil Ravnik.