Lahko se preizkusite kot navaden vojak, usmerjevalec združenih ognjev, minotehnik, operater protioklepnih sistemov, topničar, ostrostrelec, vezist, vojaški policist oziroma vojaški policist – motorist. Vse to so opcije dela v Slovenski vojski. 

Slovenska vojska je razdeljena na pet bojnih enot, in sicer logistične, bojne in specialne enote, letalstvo ter pomorstvo. Svojo kariero si lahko ustvarite v eni izmed slednjih. Lahko se preizkusite kot navaden vojak, usmerjevalec združenih ognjev, minotehnik, operater protioklepnih sistemov, topničar, ostrostrelec, vezist, vojaški policist oziroma vojaški policist – motorist. Vse to so opcije dela v Slovenski vojski.

Številne prednosti in koristi ob zaposlitvi

Kot navajajo na spletni strani Slovenske vojske, prinaša zaposlitev v le-tej številne koristi in prednosti. Če še niste, se vam ob zaposlitvi obeta vrhunska fizična pripravljenost, pridobivanje znanj za poklic in življenje, znanje o uporabi sodobne tehnike in opreme, sicer ne visoka, ampak solidna plača s plačanimi prispevki, ekipni duh, sodelovanje v misijah po svetu in nenazadnje tudi možnost napredovanja. Od poklicnega vojaka se lahko povzpnete po lestvici za pridobivanje višjega čina in napredujete v naziv podčastnika oziroma višjega častnika, od poklicnega vojaka pa lahko napredujete do častnika.

Potrebno je ustrezati določenim pogojem

Seveda pa služba v Slovenski vojski ni rezervirana kar za vsakogar. Potrebno je izpolniti določene pogoje. Najprej velja omeniti recimo pogoj, da ste lahko ob prvi prijavi v vojsko stari največ 27 let, da ste državljan RS in nimate dvojnega državljanstva ter niste član kake politične stranke. Potem je tu seveda potrebna fizična pripravljenost – “kandidati za zaposlitev ocenjujejo norme kot kar zahtevne,” o tem pišejo na strani Slovenske vojske. Kandidat za zaposlitev pa mora ustreči tudi raznih zdravstvenim kriterijem: ob dobrem psihofizičnem stanju velja omeniti še, da ne sme imeti težjih govornih napak, ne sme biti manjši od 160 cm, njegova telesna teža ne sme odstopati od več kot 30 odstotkov idealne telesne teže glede na njegovo višino, ne sme imeti kroničnih bolezni, težjih okvar skeleta ali okončin ter ne sme biti pozitiven na razne vrste drog ter virus HIV. Prijavite se lahko preko njihove spletne strani.