Po številu okuženih je z novimi podatki rdeča tudi Podravska regija. Zdravko Počivalšek je zapisal, da bo Nacionalni inštitut za javno zdravje jutri objavil seznam regij, ki so na rdečem seznamu.

Po besedah Jelka Kacina je vlada v želji po čim manjšem zapiranju nekatere ukrepe uveljavila za celotno državo, nekatere pa je omejila zgolj na t. i. rdeče regije, ki imajo v zadnjih 14 dneh več kot 140 okuženih na 100.000 prebivalcev in jih je trenutno sedem. Za te bodo veljali strožji ukrepi, pri čemer bo vlada presojo, katera regija je rdeča, opravila enkrat tedensko. Trenutno je po njegovih besedah največ okužb v Gorenjski regiji.

Po številu okuženih je z novimi podatki rdeča tudi Podravska regija. Vlada bo enkrat tedensko ocenila, katera regija je rdeča.

Po številu okuženih je z novimi podatki rdeča tudi Podravska regija, a je za enkrat še razglašena za oranžno regijo. Mejo je presegla tudi Pomurska regija. Zdravko Počivalšek je pred nekaj trenutki na Twitterju zapisal, da bo Nacionalni inštitut za javno zdravje jutri objavil seznam regij, ki so na rdečem seznamu.

K pomoči poziva župane

“Kjer se zavedamo, da ta začasna delna omejitev gibanja ali nekaterih ukrepov na statistične regije sama po sebi ne more biti dovolj natančna, ker nekatere statistične regije so precej velike in problem predstavljajo predvsem posamični izbruhi, tudi v teh regijah, ki so v celoti statistično dobro in niso v rdeči barvi, tako da imamo tudi občine, ki, če bi upoštevali ta indikator samo zanje, bi presegale to mejo in so v bistvu rdeče, skratka pozivam in prosim župane v teh občinah, da v okviru svojih pristojnosti za občinske prostore in objekte, sprejmejo podobne omejitvene ukrepe, kot veljajo za rdeče regije, samo za svojo občino,” je povedal predsednik vlade Janez Janša in dodal, da se na ta način lahko izognemo kasnejšim zaostritvam in ukrepom, ki smo jih poznali pomladi, ko smo morali omejevati gibanje na ravni vseh občin v državi, kar je bil precej oster, drastičen ukrep.