Državni sekretar Franc Breznik je 2. aprila popoldne v službenem vozilu vozil prehitro in pod vplivom alkohola. Notranjemu ministru Alešu Hojsu je že ponudil svoj odstop.

FOTO: SDS

Državni sekretar Franc Breznik je 2. aprila popoldne v službenem avtomobilu vozil prehitro in pod vplivom alkohola, poročajo na 24ur. Napihal je 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar skoraj dvakrat presega dovoljeno mejo.

Za prekršek je prejel 16 kazenskih točk in 600 evrov kazni. Službeno vozilo je moral, ker vožnje ni smel nadaljevati, pustiti na izvozu z avtoceste. Notranji minister Aleš Hojs je šele danes dobil omenjeno informacijo.

Za prekršek je prejel 16 kazenskih točk in 600 evrov kazni. Službeno vozilo je moral, ker vožnje ni smel nadaljevati, pustiti na izvozu z avtoceste. Notranji minister Aleš Hojs je šele danes dobil omenjeno informacijo.

Breznik, ki je sicer dolgoletni poslanec SDS, je za 24ur sicer potrdil, da informacije držijo, vendar se je najprej branil, »da je bila vse skupaj napaka, da ni povzročil prometne nesreče ter da je napihal zgolj malo nad mejo.«

Z donatorji bi naj spil dva kozarčka žganja

Vračal se je s sestanka s predstavniki podjetja Derby banane, kjer je urejal donacijo za humanitarne organizacije v njegovi občini Lenart. Priznal je, da je z donatorji popil dva kozarčka žganja. Prepričan je bil, da ne bo napihal. Ker je vozil prehitro, pri omejitvi 100 kilometrov na uro je vozil 120, so ga ustavili policisti in mu odredili alkotest.

Nadaljevanje vožnje so mu prepovedali, službeni avto pa je moral pustiti na prvem avtocestnem izvozu. Zaveda se, da je storil napako in da je poravnal odrejeno kazen. Pravi še, da bo, če bo treba, stopil pred sodnika za prekrške. Za 24ur je še povedal, da je ministru Hojsu že ponudil svoj odstop.

Iz zanesljivih virov, ki so blizu Francu Brezniku, smo uspeli izvedeti, da se je kršitev cestno prometnih predpisov zgodila, ko je po vozil iz Ljubljane v Maribor. To naj bi se zgodilo na dan zaključka večtedenske akcije zbiranja potrebnih živil za Rdeči križ v Lenartu. Kot nam je povedal naš vir, naj bi Breznik v zahvalo za pomoč nazdravil. Ker sem mu je mudilo nazaj na Štajersko, cel dan ni uspel nič jest, mu je alkotest pokazal prisotnost alkohola. Hitrost na avtocesti bi naj prekoračil za 20 km na uro. Breznik, ki je bil v mariborski volilni enoti izvoljen za poslanca v Državni zbor, je med domačini znan po svoji izraziti patriotski drži.