Letos bomo na EMI 2019 spremljali deset izvajalcev, od tega so trije Mariborčani.

Že čez dobra dva tedna, v soboto 16. februarja, se ponovno obeta glasbena poslastica EMA 2019, ki bo v svet izstrelila slovenskega kandidata za nastop na Evroviziji v izraelskem Tel Avivu. Skupno bo med drugim nastopilo tudi pet mladih Mariborčanov, od tega dva dueta. Na straneh nacionalne televizije so se naposled pojavili odseki skladb, med katerimi bomo lahko izbirali.

Kot prva nastopa Mariborčanka Kim Begović

Na straneh nacionalne televizije so se naposled pojavile skladbe, med katerimi bomo 16. februarja lahko izbirali na Emi 2019. Med nastopajočimi so kar trije Mariborčani, ki veliko obetajo. Že kot prva bo nastopila Kim Begović, hči manekenke Katje Kori, in uspešna mariborska glasbenica z zares izjemnim glasom. Na letošnji EMI bo predstavila pesem z naslovom ‘Rhythm back to you’.

Intervju s Kim Begović za EMO

Med nastopajočimi Štajerci tudi stara znanca Evrovizije

S skladbo ‘Metulji plešejo’ bosta nastopila bosta tudi Mate Brodar in Karin Zemljič, ki predstavljata duet Okustični. Svojo glasbo opredeljujeta kot akustično, žanrsko pestro zasedbo, katere glasba temelji na vokalni interpretaciji. Oba sta sicer že stara znanca Evrovizije – Mate še iz časov Sester, Karin pa je bila, med drugim, spremljevalna vokalistka Lee Sirk in Maaraye.

Mariborčana s povsem avtorsko skladbo

Predzadnja bosta kot edina nastopajoča, ki sta pripravila povsem avtorsko skladbo z naslovom ‘Sebi’, nastopila Mariborčana Zala Kralj in Gašper Šantl. Svojo glasbo, kakor so zapisali na straneh evrovizije.si, opredeljujeta kot “elektronski pop s počasnimi ritmi”.