Znani mariborski glasbeniki so navdušeni nad Zalo in Gašperjem in njuno preprostostjo. Privoščijo jima še uspeh v finalu, čeprav je že uvrstitev svojevrstna zmaga.

FOTO: Andres Putting

Zala Kralj in Gašper Šantl sta Sloveniji s skladbo Sebi pripela vstopnico v sobotni finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije. V finale so se uvrstili še predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina.

V nasprotju s številnimi drugimi predstavniki se Zala in Gašper nista odločila za petje v angleščini, ampak za izvirno slovensko različico skladbe Sebi, saj se jima, kot sta zapisala v spletnem klepetu na MMC, slovenski jezik “enostavno zdi resnično krasen”.

FOTO in VIDEO: Zali in Gašperju uspel veliki met

Veliko veselje na intenzivni negi v UKC Maribor

Uvrstitev v finale je Sloveniji prinesla veliko veselja, čestitke so kar deževale, le malo po nastopu se je iz UKC Maribor oglasil tudi Alfi Nipič, ki je trenutno na intenzivni negi. Zapisal je: “Zaradi vajine uvrstitve v drugi del Evrovzijske popevke, sta mi naredila veliko veselje na intenzivni negi Maribor. Zaradi vaju in te zvrsti glasbe, bo slovenska zastava vigrala 2x po vsem svetu.”

Pesti je držal tudi Damjan Murko

Znan pevec Damjan Murko je dejal, da je zelo, zelo močno držal pesti: “Slovenci se znamo pokazati v eni takšni luči, da takrat, ko nam nekaj zelo ni všeč ali kdo doseže kak viden uspeh se na naših tleh obnašamo zelo mačehovsko do teh ljudi, pa naj bo to v športu ali glasbi. In ko sta Zala in Gašper zmagala na Emi, so imeli vsi veliko slabega za povedati čez njiju – kako zelo pesem ni primerna za Evrovizijo in da nič ne bo dosegla. Zdaj pa je ena majhna Slovenija prišla v finale, kot zadnja, ko smo že vsi mislili, da nič iz tega ne bo. Spet smo dokazali, da smo iz pravega testa. Po mojem mnenju sta onadva zmagovalca, prišla sta v finale in že to je velika zmaga, velik dosežek. Lahko samo čestitamo, kapo dol! Slovenija mora stopiti skupaj in držati pesti, da jima bo uspelo, morda celo med prvih deset.”

Všeč sta Domnu Kumru

Domen Kumer pravi, da je imel občutek, da bi letošnja pesem znala biti dovolj dobra za finale, kljub temu da so bila mnenja zelo deljena: “Izvajalca Zala in Gašper se mi zdita izjemno zanimiva, pa tudi njuna celotna zgodba in pesem se mi zdita dovolj dober paket, da smo lahko ponosni na to, kar smo poslali na Eurosong.”

Pohvale sotekmovalke na Emi

Same pohvalne besede Zali in Gašperju namenja tudi njuna sotekmovalka na Emi, Kim Begovič: “Meni sta bila zelo všeč, zdi se mi, da je bil nastop, ki sta ga imela onadva boljši od vseh tistih, ki so bili tako »nakrancljani«. Manj je več. Tudi to, da se imata tako rada se vidi in je lepo. Res sem vesela za njiju in jima želim dobro uvrstitev še v finalu.”

Navdušila tudi raparje

Naša tekmovalca sta prepričala tudi znanega raparja 6 Pack Čukurja: “Meni se zdita super, všeč mi je to, da je bil nastop skoraj identičen tistemu pri nas. Enostavno »furata svojo špuro«, sta zvesta sama sebi in verjamem, da to gledalci vidijo, da sta malo drugačna od vseh ostalih in mislim, da bosta zelo visoko na uvrstitvi v finale.” Njun oboževalec je prav tako mariborski hiphoper Tropski: “Od Gašperja in Zale sem fen od prvega dne. Nastop se mi je zdel pristen, iskren točno to kaj sta. Vesel sem za njuno uvrstitev v finale in ponosen, da imamo v Sloveniji takšne glasbenike.”

Odzvala se je tudi Natalija Verboten

“Čestitam Zali in Gašperju za uvrstitev v finale, tudi v soboto jima privoščim čimboljšo uvrstitev, saj mi je njuna skladba s tem lepim besedilom všeč že od začetka,” je povedala znana pevka.

Srčna zahvala

Zala Kralj in Gašper Šantl sta se po nastopu oglasila na družabnih omrežjih, danes sta zapisala: “Še enkrat hvala,da sva se lahko dotaknila vaših src.”