Zala Kralj in Gašper Šantl sta na današnjem evrovizijskem predizboru predstavila Slovenijo z nežno pesmijo Sebi.

FOTO: Andres Putting

V Tel Avivu se je nocoj na odru 64. tekmovanja za pesem Evrovizije zvrstilo prvih 17 predstavnikov držav, ki so si skušali pripeti vstopnico za prvih deset mest v sobotnem finalu. Kot peta sta nastopila slovenska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl in se pesmijo Sebi uvrstila v sobotni veliki finale.

Stavila sta na preprostost

Ostalih devet mest v sobotnem finalu, ob Sloveniji, so zasedli še: Ciper, Belorusija, Češka, Srbija, Grčija, Estonja, Avstralija, Islandija in San Marino.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta pri izvedbi tako kot na Emi stavila na preprostost. Pesem slovenskih predstavnikov je iz tujine prejela precej pohval, da je drugačna, nekaj, kar še ni bilo slišano na Evroviziji, da je magična. Stavnica Eurovisionworld je Zali in Gašperju napovedovala osmo mesto in s tem uvrstitev v finale, na skupni lestvici pa sta bila na 17 mestu med 41 nastopajočimi državami.

V četrtek še en polfinale

Še 18 držav in njihov predstavnikov se bo prav tako za deset finalnih mest predstavilo v četrtek, v velikem sobotnem finalu pa bo nastopilo 26 držav: 20 najboljših iz obeh predizborov, Izrael kot letošnji gostitelj in predstavniki “velikih pet” – Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 41 državah udeleženkah v razmerju 50:50.