Film razkriva tiste zgodbe, zaradi katerih so nastali največji hiti skupine Tabu, ob tem pa ponuja vpogled v koncertno zaodrje.

Minulo soboto so si gledalci v Mariboxu v nabito polni dvorani premierno ogledali nov dokumentarni film Tabu – zgodba za jutri. Glasbeni dokumentarni celovečerec o zasedbi Tabu, v režiji Rudija Urana, je v nabito polni dvorani očaral gledalce, med katerimi je bilo precej znanih obrazov.

Biografski film o zasedbi Tabu, ki ponuja iskren vpogled v ozadja vzponov in padcev v njihovi 20-letni karieri, so si z navdušenjem ogledali tudi glasbenik 6Pack Čukur z ženo Niko, nekdanji član zasedbe Nude Teodor Amanovič – Toš z ženo Cvetano, nekdanjo članico skupine Power Dancers, bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak – Soki, filmska maskerka Mateja Naberšnik, modni oblikovalec David Hojnik, plesalka Gordana Grandošek Whiddon.

V pogovoru, po projekciji filma, so režiser Rudi Uran in člani zasedbe Tabu, gledalcem razkrili še ozadje snemanja filma, skupno druženje pa se je v klubu v Mariboxu nadaljevalo še pozno v noč.

O filmu:
Film razkriva tiste zgodbe, zaradi katerih so nastali največji hiti skupine Tabu, ob tem pa ponuja vpogled v koncertno zaodrje. Film predstavlja člane skupine na iskren način, njihovo glasbeno ustvarjanje pa osvetlijo še različni gostje iz glasbenega sveta. Člani benda brez zavor spregovorijo tudi o prelomnih trenutkih, ki so vplivali na njihove osebne odnose in na njihov glasbeni razvoj.