Mariborčana sta odpovedala svoj nastop saj nista dobila obljubljene pogodbe. Ob tem sta izrazila svoje mnenje..

Mariborčana Zala in Gašper sta pred dnevi odpovedala svoj nastop na Trnovfestu 2019. Odločila sta se, da na družabnih omrežjih delita svojo plat zgodbe, saj so se, kot sta zapisala, pojavila informacije s strani organizatorja festivala, ki po njunih besedah niso le neresnične, temveč tudi žaljive do njiju. “V vsem času skupnega projekta zalagasper sva z vsemi organizatorji sodelovala brez kakršnihkoli večjih zapletov, s podpisanimi pogodbami, ki so varovale interese obeh strani.
Tudi za ta in naslednji mesec, ko imava poleg Trnovfesta planiranih še 6 drugih koncertov, se pri nobenem drugem organizatorju ni pojavila težava glede podpisa pogodbe.”

Poleg tega se jima je zdelo pravilno, da enako ceno ponudita vsem, čeprav se zavedata, da lahko na večjih prizoriščih zaslužita več. Pri podpisu pogodbe za omenjen festival naj bi več kot 40 dni prihajalo do izgovorov kot so: pokvaril se je računalnik in ali nam res ne zaupata, da želita to pogodbo? Kljub temu, da pogodbe nista podpisala in nista dobila pisne potrditve, je organizator objavil dogodek in pričel s prodajo kart.

“Kdo začne prodajati karte, preden se z glasbenikom sploh dokončno dogovori za nastop,” se sprašujeta.

Organizator naj bi jima naposled grozil z iztrjavo za stroške za vračanje vstopnic in spremembo programa. “Zato sva organizatorja v začetku meseca še enkrat pozvala k podpisu pogodbe in ga hkrati prosila, naj v primeru, da pogodba do 4. 8. ne bo podpisana, iz medijev in socialnih omrežij dogodek izbriše,” pojasnjujeta. Ker se ni zgodilo nič od tega sta sama dogodek na socialnih omrežjih odpovedala 5. 8đ

“Na koncu koncev naju bolj kot kakršenkoli izgubljen zaslužek, ki je sicer za naju kot glasbenika na začetku poti več kot dobrodošel, ampak niti približno ne prioriteta, boli to, da organizator širi neresnične informacije ob tem, da sva bila ves ta čas več kot razumna, da sva kljub preteku rokov za podpis pogodbe čakala in poskušala spodbuditi organizatorja k temu, da se nekako vseeno dogovorimo in da sva naredila res vse, da bi lahko izpeljala koncert in s tem ne pustila ljudi na cedilu.”

Več lahko preberete v objavi spodaj..