Mariborčana si bosta danes poskušala priboriti vstopnico za finale Evrovizije, ki bo v Tel Avivu 18. maja.

Le še nekaj ur nas loči do nastopa Zale Kralj in Gašperja Šantla na odru letošnje Evrovizije. Nastopilo bo 17 tekmovalcev, naša predstavnika bosta nastopila kot peta. Spletna stran Eurovisionworld, ki spremlja stavnice po svetu, poroča, da
Mariborčana zasedata 17. mesto. Po napovedih bi se tako morala uvrstiti v finale, ki se bo v Tel Avivu bo odvil 18. maja.

Pogrešata več iskrenosti

“Danes mi je bilo fajn. Najprej so zavlačevali in sva dolgo čakala, a ko si enkrat v zaodrju in greš na oder, vse poteka tako hitro, da nimaš niti časa razmišljati,” je včeraj za vecer.com dejala Zala. Gašper je med tem dodal, da ima rad vaje, nekoliko manj pa medije, ki jih obkrožijo ob izhodu iz dvorane. Menita, da je veliko neiskrenosti in to je po njunih besedah precej nadležno.

“To je šov in pogrešava faktor, da bi bolj kot šov v ospredju bila glasba. Takšna pač sva. Je kakor je. So ljudje, ki v tem uživajo in to je tudi prav. Midva si ne moreva pomagati, da ne bi pogrešala vsaj malo več iskrenosti tako kot na oranžni preprogi,” je še za vecer.com dejal Gašper.

Ali bo Mariborčanoma uspelo, bo znano danes okoli 23. ure.