Kdaj bo plinarna maloprodajno mesto ponovno odprla, še ni znano.

Na Plinarniški ulici v Mariboru je Plinarna Maribor svojim strankam ponujala polnjenje utekočinjenega naftnega plina za kamp jeklenke, nakup jeklenk z utekočinjenim naftnim plinom, potekala je prodaja jeklenk s tehničnimi plini za pravne osebe in prodaja drobnega plinskega asortimenta. Obratovalo pa je tudi točilno mesto avtoplina.

Pred kratkim pa je Večer poročal o tem, da se je v Mariboru zaprlo maloprodajno mesto in polnilnica za kamp jeklenke. Z nekaj vprašanji smo se zato obrnili na Plinarno Maribor.

Spremenile so se nakupne navade kupcev

Kot so za nas pojasnili, je začasnemu zaprtju maloprodajnega mesta na Plinarniški ulici 9 v Mariboru botrovalo predvsem dejstvo, da so se v zadnjem obdobju, bolj očitno v obdobju trajanja epidemije Covid-19, spremenile nakupne navade kupcev njihovim produktov in storitev. Le-ti so se večinoma preusmerili na naročanje s storitvijo dostave na dom. “Iz tega razloga smo se v Plinarni Maribor lotili prenove poslovnih procesov, z namenom prilagoditve potrebam večine svojih kupcev,” so še dodali.

S 1. januarjem 2022 je plinarna zaradi prenove poslovnih procesov začasno zaprla maloprodajno mesto.

Tudi v tem trenutku je še vedno govora o začasnem zaprtju maloprodajnega mesta. V Plinarni Maribor še ne razpolagajo z informacijo, kdaj ga bodo ponovno odprli.

Začasna rešitev je v Celju

Plinarna Maribor je lastniško in upravljavsko povezana v Skupino Istrabenz plini. Istrabenz plini imajo eno izmed svojih maloprodajnih mest tudi v Celju, (tudi) na Plinarniški ulici 1, kamor trenutno usmerjajo kupce, ki želijo napolniti svoje kamp jeklenke. Gre za začasno “rešitev” vse do ponovne vzpostavitve sistema oskrbe omenjenih kupcev v okviru Plinarne Maribor.

“Kljub spremembi, kupcem tako še zmeraj, v okviru široke prodajne mreže pogodbenih prodajalcev, zagotavljamo nemoteno oskrbo z jeklenkami z utekočinjenim naftnim plinom, avtoplinom in z jeklenkami s tehničnimi plini za pravne osebe,” so še pojasnili.