O obnovi in revitalizaciji Slomškovega trga se je v preteklosti govorilo že večkrat, dolgoročna vizija pa predvideva ukinitev prometa na trgu. Sprva bo sicer potrebno končati garažno hišo na Glavnem trgu.

Mariborska občina želi v prihodnje revitalizirati tudi Slomškov trg. Gre za enega najlepših mariborskih trgov, ki ga med drugim obkrožajo številne zgodovinske stavbe, od SNG Maribor, rektorata, stavbe Pošte Slovenije.

O obnovi Slomškovega trga se je v preteklosti govorilo že večkrat, dolgoročna vizija pa predvideva ukinitev prometa na trgu. Na občini so v minulih dneh o tem tekli tudi pogovori z arhitektom Borisom Podrecco, katerega načrti za obnovo so bili v preteklosti že večkratna tema, naleteli pa so tudi na negativne odzive.

Najprej na vrsti garaža na Glavnem trgu

“Upamo na sofinanciranje v novi finančni perspektivi, trg je treba urediti z vidika trajnostne mobilnosti. Ko bo garaža na Glavnem trgu, pričnemo z deli na Slomškovem trgu,” je na nedavni novinarski koferenci pred zadnjo sejo mestnega sveta povedal mariborski župan Saša Arsenovič.

Več informacij sicer z občine še ne podajajo, niti še ni znan finančni okvir, saj je potrebno najprej urediti garažno hišo pod Glavnim trgom. Te sicer pod samim Slomškovim trgom ne bo, čeprav so bile sprva ideje tudi o tem, zasadili pa naj bi tudi več zelenja.