Prihodnji četrtek bo tako približno 400 ljudi sklenilo živo verigo in pomagalo pri selitvi več kot 170.000 kosov gradiva in štirih kilometrov polic.

V Mariborski knjižnici bodo preselili Knjižnico Rotovž in Čitalnico na nadomestno lokacijo, da bi naredili prostor za novo knjižnico, ki bo v naslednjih letih zrasla na Rotovškem trgu. Selitev bo potekala od 18. oktobra do 19. decembra 2021. “Vabimo vas, da si do vključno sobote, 16. oktobra, naredite zalogo knjig za čas, ko bosta Knjižnica Rotovž in Čitalnica zaradi selitve zaprti. Ponovno se bomo srečali 20. decembra 2021 na nadomestni lokaciji v Trgovskem centru City (Ulica Vita Kraigherja 5, Maribor),” sporočajo iz Mariborske knjižnice.

V obdobju od 18. oktobra 2021 do 5. januarja 2022 opominov in zamudnin za gradivo, izposojeno v Knjižnici Rotovž ali Čitalnici, ne bodo obračunavali.

Vse enote Mariborske knjižnice bodo v času selitve Knjižnice Rotovž in Čitalnice odprte po normalnem delovnem času.

Selitev tudi z živo verigo

Del knjižnega gradiva bodo preselili s pomočjo žive verige. Ker v Mariborski knjižnici verjamejo, da skupno delo združuje, bodo del selitve izvedli tudi z akcijo “Selimo pamet!”, s katero bodo v selitev vključili mariborsko javnost.

V četrtek, 21. oktobra, med 13.00 in 14.30, bodo z živo verigo povezali trenutno in novo lokacijo Knjižnice Rotovž in Čitalnice. 

K sodelovanju vabijo srednje šole, javne zavode in nevladne organizacije s področja kulture, športa in izobraževanja, starejše občane, študente in vse zainteresirane Mariborčane. V živo verigo želijo vključiti približno 400 ljudi, ta se bo začela pri vhodu v knjižnico na Rotovškem trgu in zaključila pred vhodom v Trgovski center City.

V primeru dežja bodo akcijo “Selimo pamet!” izvedli v nadomestnem terminu, ki bo v torek, 26. oktobra, ob isti uri.