Prvi od dogodkov – FOLKART bo že ta petek, ko v Lenart prihaja ansambel narodnih plesov in pesmi iz Srbije.

“Diši po poletju, znova vabimo na prijetna druženja, med zvoke in ritme LEN-ART-a. Odlična glasba, izvrstne komedije, otroške vragolije, barvita folklora, so paša za oči in poživitev za duha. S prireditvami širimo pozitivno energijo, kratkočasimo in poskrbimo za smeh. Želimo vam veliko lepih kulturnih doživetij. Prijazno vabljeni, da se naužijete kulturnih dobrot. Pridite na LEN-ART!” je v povabilu zapisal župan občine Lenart mag. Janez Kramberger.

Večina dogodkov bo letos na prostem

Kramberger je pojasnil, da je bil lanskoletni LEN-ART zaradi epidemije precej okrnjen, v letošnjem letu pa upajo, da bodo lahko izvedli vse načrtovane dogodke, seveda v skladu z veljavnimi ukrepi. “Večino dogodkov pripravljamo na prostem, največ v mestnem parku. Stroške, ki bodo nastali, tudi tokrat pokrivamo z donacijami, nekatere dogodke vključujemo v evropske projekte, nekaj malega sredstev pa imamo za te namene rezerviranih tudi v proračunu. Sicer pa lahko povem, da so se te prireditve v Lenartu, ki jih raztegnemo čez celo poletje, dobro prijele. Skušamo jih narediti zanimive za vse generacije, veseli pa me, da v času LEN-ARTA v Lenart prihajajo obiskovalci tudi iz Maribora in ostalih okoliških občin.”

Prva od prireditev, Folkart, bo v petek, 2. julija

Poletne prireditve v Lenartu, ki so bile v preteklih letih vedno dobro obiskane, se bodo začele v petek, 2. julija, ob 21.uri, s FOLKARTOM v Lenartu. V športni dvorani v Lenartu se bo občinstvu predstavil Ansambel narodnih plesov in pesmi KUD “Sevojno” iz Srbije.

V športni dvorani v Lenartu se bo občinstvu predstavil Ansambel narodnih plesov in pesmi KUD “Sevojno” iz Srbije.

V nedeljo, 4. julija, ob 21. uri, bo v mestnem parku dr. Jožeta Pučnika koncert Karneval banda, v soboto, 17. julija, ob 20. uri, pa boste na ploščadi pri vili in kavarni Maistrova klet lahko prisluhnili koncertu Žana Serčiča.

Prireditve in dogodki v okviru LEN-ARTA se bodo nadaljevali v soboto, 31. julija, ko  v lenarški mestni park prihaja Tadej Toš, 5. avgusta se obeta se v park obeta predstava za otroke Travniške zgodbe, 7. avgusta pa koncert Marka Črnčeca in Nina Mureškiča. 12. avgusta sledi koncert Eve Kurnik in Matica Lorbeka, dan kasneje cirkuške norčije in vragolije z bratoma Malek, 14. avgusta pa v okviru aktivnosti za otroke Branje pod kostanji. 16.,17.,18.,19., in 20. avgust bodo v znamenju delavnic za otroke, 20. avgusta bo v mestnem parku še koncert Maje Keuc Amaye z bandom. Prireditve se bodo nato nadaljevale še do 12. septembra, ko bo v lenarškem mestnem parku koncert Slovenskogoriškega pihalnega orkestra MOL Lenart.

Lenarške poletne prireditve potekajo v treh sklopih

Poletne kulturne prireditve LEN-ART potekajo v okviru operacije Polena za vse generacije, ki so sofinancirata Republika Slovenije in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Drugi sklop predstavljajo prireditve Lenart se igra, ki jih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, tretji sklop pa so prireditve na Zavrhu.