Na Industrijski ulici 58 v Lenartu se lahko dogovorite za vgradnjo hišnih inštalacij in opravite nakup kvalitetnega in cenovno ugodnega elektromateriala.

Robert Zorjan je uspel z gradnjo poslovnega objeta na Industrijski ulici 58 v Lenartu združiti in na isto lokacijo preseliti obe svoji dejavnosti – podjetje Elektro E.T. Montaža, ki deluje od leta 2005, in trgovino ITI Elekt, ki jo je odprl leta 2012. Še do lanskega leta je trgovina delovala na Gubčevi ulici v Lenartu. Ker pa so bili tamkajšnji prostori premajhni, je v sodelovanju s poslovnim partnerjem v lenarški industrijski coni postavil moderen objekt, ki na 340 kvadratnih metrih združuje elektro trgovino, skladišče z garažo in pisarniške prostore, preostali del objekta je v najemu.

Leta 2009 se je z elektroinštalaterskimi deli uveljavil na območju Lenarta

Robert, ki je po poklicu elektrotehnik, je uspešno zgodbo obeh podjetij začel pisati leta 2004, ko je naprej kot podizvajalec sodeloval pri postavljanju računalniških mrež in sončnih elektrarn v Mariboru, nadaljeval pa kot podizvajalec elektroinštalacij tedanjega Insta Centra Lenart pri gradnji stanovanjskih blokov v Benediktu ter kot vzdrževalec večine gostinskih lokalov v Mariboru. Ko je leta 2009 preselil dejavnost v Lenart, se je z elektroinštalaterskimi deli uveljavil na območju Lenarta. »Takrat smo dobili velik posel, vzdrževanje Preventa, posledično pa smo začeli z delom na individualnih objektih. Vzdrževalna dela opravljamo v podjetjih TBP, Prevent, Aklimat, Setrans, Agroremont, Hanus Bonako, upravljalci lenarških blokov Tvoj dom in še z nekaterimi drugimi.«

Vgrajujejo hišne inštalacije, vzdržujejo električna omrežja v poslovnih objektih ter izvajajo električne meritve

V podjetju Elektro E.T. Montaža so ob Robertu Zorjanu zaposleni štirje električarji, vedno pa v delo uvajajo tudi vajence. »Letno imamo vsaj deset vajencev, ki pomenijo dobro osnovo za prihodnje električne mojstre.« Njihova dejavnost obsega vgradnjo hišne inštalacije, vzdrževanje električnih inštalacij v poslovnih objektih, popravilo strojev in razsvetljave, zamenjavo svetil, pregled varnostne razsvetljave, izvajanje električnih meritev, … Z veseljem pa opravijo tudi manjša dela v individualnih stanovanjih; montažo zvonca, zamenjavo stikal, varovalk in podobno. Delo opravijo hitro, profesionalno, v lanskem letu so v celoti zamenjali vozni park.

V njihovi trgovini je na voljo ves elektromaterial, tudi luči, ki so v tem trenutku najbolj iskane

Na vprašanje, zakaj se je ob montažni odločil še za trgovinsko dejavnost, Zorjan odgovarja: »Trgovina je bila nujna. Ob delu na terenu se nam je dogajalo, da v Lenartu ni bilo mogoče nabaviti vsega materiala, zato smo se morali nekajkrat dnevno voziti v Maribor. Letno se je to poznalo na prevoženih kilometrih in času, ki je najbolj dragocen. Tako se je porodila ideja, da bi v Lenartu odprli trgovino. In smo jo, pred devetimi leti meseca decembra.«

Trgovina se je že na začetku zelo dobro prijela. Ker pa so se stroški najemnin skladišča in trgovine samo še povečevali, se je Robert Zorjan skupaj s svojim poslovnim partnerjem odločil, da bo v lenarški industrijski coni kupil zemljišče in tam zgradil objekt, v katerem je združil montažno in trgovinsko dejavnost.

Če pa jim ponudimo nekoliko ožji izbor tistih preverjenih in kakovostnih, pa je odločitev lažja, poleg tega se pri nas zagotovo počutijo bolj domače kot v velikih trgovskih centrih.

V trgovini ITI Elekt na Industrijski ulici 58 v Lenartu je na voljo celotna ponudba elektromateriala; od materiala za grobe inštalacije (kabli, doze, …) do materiala za fino montažo (stikala, luči, žarnice, vtičnice, …). Na polno založenih policah je tudi ves ostali droben električarski material. »Imamo kompletno led razsvetljavo, ki je tudi razstavljena. Naše stranke lahko tako luči tudi prižgejo in se same prepričajo, kako svetijo. Sicer pa sledimo zadnjim trendom na tem področju, tako da je mogoče v naši trgovini najti 50 luči, ki so v tem trenutku na trgu najbolj iskane, in to od priznanih slovenskih dobaviteljev. Če je namreč v ponudbi preveč raznoraznih luči, se ljudje velikokrat ne znajo pravilno odločiti. Če pa jim ponudimo nekoliko ožji izbor tistih preverjenih in kakovostnih, pa je odločitev lažja, poleg tega se pri nas zagotovo počutijo bolj domače kot v velikih trgovskih centrih. Del naše ponudbe so tudi inovativna, moderna in estetsko dovršena modularna stikala in vtičnice TEM Čatež, ki jih vse več vgrajujemo v novogradnje.«

Strankam tudi strokovno svetujejo

»Sicer pa pri nakupu tudi strokovno svetujemo. Velikokrat strankam, te prihajajo k nam iz okoliških krajev, tudi iz sosednje Avstrije, pomagamo pri izboru luči za celotne objekte, pri tem jim določene rešitve predlagamo s pomočjo katalogov in svetil, ki so na voljo v trgovini. Večinoma se odločajo za klasično postavitev luči, če pa želijo kaj bolj drznega, pa je pomembno, da nam zaupajo. Do zdaj se je še zmeraj zgodilo, pa četudi so bili na začetku glede predlaganega izbora nekoliko skeptični, da so bili na koncu, ko so bila svetila zmontirana, navdušeni,« še pove Robert.

Veliko je instalacij (alarm, videonadzor, električne žaluzije, domofon, pametne instalacije, ozvočenje prek bluetootha, izbira najprimernejših svetil, predpriprava za avtopolnilnico in sončno elektrarno) glede katerih jim napačno izbrani električar (fušar) ne zna svetovati. Zaradi tega prihaja kasneje, ko je objekt že zaključen, do velikih stroškov.

Kot dodaja naš sogovornik, je najpomembnejše svetovanje pri novogradnjah. “Stranke velikokrat ne vedo, kaj lahko pričakujejo v novogradnji. Veliko je instalacij (alarm, videonadzor, električne žaluzije, domofon, pametne instalacije, ozvočenje prek bluetootha, izbira najprimernejših svetil, predpriprava za avtopolnilnico in sončno elektrarno) glede katerih jim napačno izbrani električar (fušar) ne zna svetovati. Zaradi tega prihaja kasneje, ko je objekt že zaključen, do velikih stroškov.”

Zadnje dni leta ponujajo na vse luči in žarnice 20-odstotni popust

Kako pa je s cenami v trgovini ITI Elekt? Te so ugodne, zato ob fizičnih osebah trgovino obišče tudi veliko električarjev zasebnikov in tudi večjih podjetij. Prednost trgovine je v tem, da je blizu tamkajšnjim električarjem, da ni težav s parkiranjem, da imajo zaposleni dovolj znanja za strokovno svetovanje. »Vse morebitne dileme rešujem sproti. Zelo poredko se zgodi, da kdo trgovino zapusti brez vsega.«

V teh zadnjih dneh decembra, med božičem in novim letom, se splača izkoristiti posebno akcijo. Trgovina ITI Elekt namreč kupcem ponuja 20-odstotni popust na vse luči in žarnice, tudi na novoletno razsvetljavo.

Delovni čas: od ponedeljka do petka med 7.00 in 17.00 uro, ob sobotah od 8.00 do 12.00 ure. Več informacij na tel. št. 041 562 773 in na mailu itielekt@gmail.com.