Učenki šentiljskega dislociranega oddelka Konservatorija za glasbo in balet Maribor sta v svoji kategoriji dosegli prvo in tretje mesto.

Na tekmovanju International Sirmium music fest sta učenki Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Dislocirani oddelek Šentilj, dosegli naslednji odličen rezultat: Lana Škorić – 89 točk, 3. nagrada, 1. mesto, Lara Podbrežnik – 88.33 točk, 3. nagrada, 3. mesto. Obe učenki sta tekmovali v 1. kategoriji, instrument klavir, njuna mentorica je Lana Stergulec Žuran.

Na tekmovanju s številčno mednarodno udeležbo je v njuni kategoriji sodelovalo  50 otrok

Stergulec Žuranova je pojasnila, da Lara obiskuje 3. razred klavirja, Lana četrtega, obe pa sta tekmovali v 1. kategoriji. “Tekmovanje je potekalo v Sremski Mitrovici v Srbiji, za nekatere, tudi za nas, na daljavo, za druge, ki so jim covid omejitve omogočile prihod, pa v živo. Tekmovalci so imeli v naprej določen program, ki je obsegal dogovorjen čas tekmovanja, odigrati pa je bilo potrebno vsaj dve skladbi iz različnih obdobij. V njuni kategoriji je tekmovalo kar 50 otrok, kar je zelo visoka številka, poleg tega so tekmovalci prihajali iz več kot 20-ih držav, med drugim iz Srbije, Madžarske, Romunije, Bolgarije, Južne Koreje, Makedonije, Hrvaške, Slovenije, Letonije, Litve, Azerbajdžana, Izraela, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Poljske, Arabskih emiratov, …”

Sta eni izmed mojih boljših učenk, s katerima sem se letos nameravala udeležiti še kakšnega drugega tekmovanja v živo, a žal zaradi epidemije to ni bilo mogoče. Z njima imam v prihodnjem šolskem letu velike načrte.

Lana in Lara sta po mnenju njune mentorice zelo perspektivni učenki: “Sta eni izmed mojih boljših učenk, s katerima sem se letos nameravala udeležiti še kakšnega drugega tekmovanja v živo, a žal zaradi epidemije to ni bilo mogoče. Z njima imam v prihodnjem šolskem letu velike načrte. Moram pa se ob tem zahvaliti najprej njima za pridno delo, tudi doma, potem pa tudi njunim staršem za sodelovanje. Na njiju sem zelo ponosna,” je še dodala Lana Stergulec Žuran.