Večina svetnikov ni bila zadovoljna z njegovim delom, saj naj bi bil bolj usmerjen na delovanje aktivnosti izven MČ.

V Mestni četrti Studenci so včeraj, 12. junija, razrešili predsednika sveta MČ Danila Filipa Križmana. Večina svetnikov namreč ni bila zadovoljna z njegovim delom, saj naj bi bil bolj usmerjen na delovanje aktivnosti izven MČ. V času od njegove izvolitve sta bila ustanovljena le dva odbora: Odbor za komunalo in Odbor za društva, prav tako so ostali brez tradicionalnega krajevnega praznika, izdano ni bilo niti glasilo MČ.

»Sam sem v svetu tretji mandat – deveto leto, opazovanja dogajanja sem imel sicer dovolj že v prvem mandatu, v drugem so me politične stranke blokirale, zdaj imam pa z dvema pomočnikoma proste roke. V tem smislu je izhodišče odlično, ostalo pa žal ne. Podedoval sem namreč kaos, skoraj perfektno NE-organizacijo, srednjeveško komunikacijo s krajani,« nam je sicer Križman dejal aprila letos.

Tajnica prosila za premestitev

Kot smo uspeli izvedeti je pred časom tajnica MČ Studenci zaradi nezmožnosti dela s sedaj nekdanjim predsednikom prosila za prerazporeditev in bila nato premeščena v MČ Magdalena. Včeraj so kljub Križmanovi želji po tajnem glasovanju, izvedli javno. Večinsko so glasovali za njegovo razrešitev in podprli novega predsednika Šauperla.

Govorili smo z novoizvoljenim predsednikom Janezom Šauperlom, ki je bil do sedaj v funkciji podpredsednika MČ Studenci: »Vse predsedniške funkcije naših komisij in odborov je želel voditi sam, brez uradnih zapisnikov in sklepov svetnikov. O ničemer nismo bili uradno obveščeni. Za podpredsednika sem bil izvoljen pred kratkim. Z vsemi zadevami sem seznanjen. Krajevnega praznika letos žal ne moremo pripraviti, saj so zamujeni roki.« 

Za komentar v zvezi z dogajanjem smo se obrnili tudi na Križmana, njegove odgovore še čakamo.