Tako imenovani proticepilski učiteljici na Osnovni šoli Franca Rozmana – Staneta Maribor so vročili odpoved. Kaj je razlog za to?

Fotografija je simbolična.

Ena od učiteljic na Osnovni šoli Franca Rozmana – Staneta Maribor je v videoposnetku nagovarjala starše, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična, v njej pa celo obsevajo, je poročal STA. Učiteljica je starše opozarjala, da bodo v šoli otroke “prisilno injicirali s strupenim zvarkom”. Nasprotuje tudi ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa in sodeluje v proticepilskem Gibanju OSP (Osveščeni prebivalci Slovenije).

Proti proticepilski učiteljici so na šoli prejšnji mesec uvedli disciplinski postopek. Razlog naj bi bil, da zaposlena ne izpolnjuje nobenega od pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki so obvezni za delo v šoli. Vodstvo šole je učiteljico dvakrat pozvalo, naj se udeleži testiranja, a se ga ni. Učiteljico naj bi vodstvo šole tudi povabilo na razgovor.

Takšen je epilog zgodbe

Po poročanju časnika Večer se je disciplinski postopek zoper učiteljico, ki ni izpolnjevala nobenega od pogojev PCT, zaključil z odpovedjo delovnega razmerja.

Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje izhaja, da neupravičena odklonitev testiranja predstavlja kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in delodajalec lahko v skrajnem primeru kršilca tudi odpusti. Na OŠ Franca Rozmana – Staneta tako sledijo predvidenim postopkom.