V preteklih dneh je potekala debata o odstopu trenerja NK Maribora Darka Milaniča. Športni direktor Zlatko Zahovič je v svoji izjavi omenil tudi klub NK Miklavž, čigar predsednik Miran Đuran je Zahoviču preko družbenega omrežja Facebook posredoval svoj kritičen odgovor.

V preteklih dneh je potekala debata o odstopu trenerja NK Maribora Darka Milaniča. Športni direktor Zlatko Zahovič je v svoji izjavi omenil tudi klub NK Miklavž, čigar predsednik Miran Đuran je Zahoviču preko družbenega omrežja Facebook posredoval svoj kritičen odgovor.

V nedeljo je Zahovič namreč za Večer dejal, da je “trener človek, ima ženo in otroke” in da je Milanič dejal “Zmagal sem, pa mi žvižgajo.” Zahovič je ob tem poudaril, da krivda ni na Milaniču, pač pa klubu. “Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor,” je simbolično povzel svojo misel, s tem pa povsem brez potrebe precej užalil omenjena kluba.

Predsednik NK Miklavž ostro proti žaljivkam

“Športni direktor NK Maribor g. Zlatko Zahovič,

v Vaših včerajšnjih izjavah v medijih se nam je zdelo skrajno nekorektno, neargumentirano in žaljivo omenjanje NK Miklavža in navijačev iz Miklavža. S tem ste prizadeli zelo veliko strastnih in zvestih navijačev, ki so Vam v oporo tako na domačih tekmah, kakor tudi na zelo oddaljenih gostovanjih,” je Zahoviču sporočil Đuran.

S svojo izjavo je prizadel tudi prostovoljce kluba

Nadaljuje, da so prav tako prizadeti nad izjavami v NK Miklavž, kjer ljubitelji nogometa prostovoljno delajo, da lahko skoraj 200 otrokom nudijo kvalitetno ukvarjanje z nogometom. Vsi okoliški klubi se po njegovih besedah nadvse trudijo mladim nogometašem predstaviti nogomet kot šport in jih z vsemi vrednotami vzgojiti v prave športnike.

“Nekateri iz med njih pridobijo več nogometnega znanja in prerastejo našo sredino ter svojo pot nadaljujejo tudi pri NK Mariboru,” je jasen. Poudarja, da iz njihove nogometne šole izhaja veliko kvalitetnih igralcev, ki v mladinskih kategorijah dosegajo vrhunske rezultate.

“Redkim uspe, večina pa jih konča na tribuni in navija za NK Maribor. NK Maribor je klub, ki bi moral nuditi podporo okoliškim klubom in jim pomagati pri razvoju mladih kvalitetnih nogometašev, ki bi lahko konkurirali za igranje v najkvalitetnejšem klubu v Sloveniji. To se v tem trenutku ne dogaja, bi pa si v NK Miklavž to želeli,” kritično pripomni Đuran.

Zahoviča vabi na ogled kluba

Poudarja, da njihov klub resda ni NK Maribor, navsezadnje gre za precej manjši klub, kar pa ne pomeni, da se trudijo manj. Ob tem Zahoviča vabi na ogled kluba, da se bo še sam prepričal o njihovih dosežkih in trudu.

“Tako kot ste Vi, kot uprava kluba in mi navijači, ponosni na evropske dosežke NK Maribor proti veliko večjim in premožnejšim klubom, smo v NK Miklavž ponosni na naše delo z mladimi nogometaši. Delo naše nogometne šole daje rezultate, ki se jih ne bi sramovali tudi bistveno večji klubi.”