Junij je v Mariboru dolga leta veljal za športno obarvan mesec, saj je takrat potekal zdaj že tradicionalni Športni vikend. Zaradi finančnih težav pa se letos odvija šele konec septembra.

Odpoved športnega vikenda je mnoge razočarala

Kot so pojasnili v Športni zvezi Maribor, je do odpovedi dogodka v juniju prišlo zaradi negotove finančne situacije. V času, ko bi organizatorji že morali pripravljati vse potrebno za dogodek, še niso prejeli odločbe glede sofinanciranja programov in prireditev s strani Mestne občine Maribor. Finančna odsotnost mariborske občine je tako postala prevelik izziv za izvedbo Športnega vikenda v predvidenem terminu.

Maribor se pripravlja na nov športni vikend

Kljub odpovedi, pa so se v mariborski športni skupnosti odločili, da bodo Športni vikend poskušali izpeljati v jesenskem času. 

Tako bo od 30. septembra do 1. oktobra mesto zaživelo v športnem duhu, saj bo potekal že 33. Športni vikend. Gre za dogodek, ki bo ponudil številne športne aktivnosti za vse okuse.

Naslednji vikend bo ponudil raznovrstne športne aktivnosti

Na voljo bo marsikaj. Od brezplačnih vodstev v fitnes centrih do plesnih rekreacij, od veščin ju-jitsu do adrenalinskega ziplininga, od cestnega kolesarjenja do raftinga, od karateja do hip hop delavnic – letošnja ponudba bo resnično raznolika.

Maribor se bo tako prelevil v pravi športni raj, kjer se bodo prebivalci in obiskovalci mesta lahko preizkusili v različnih športih. Za tiste, ki iščejo adrenalin, bodo na primer na voljo panoramski poleti z letali, za ljubitelje vode pa predstavitev veslanja in raftinga.

Ne glede na vaše športne preference, bo ta Športni vikend zagotovo prinesel nepozabno izkušnjo.

Več informacij in uradni program najdete na spletni strani gibajmaribor.