Ob koncu poletnih počitnic je stres nekaterih staršev ogromen. Pomagate lahko že z nakupom enega zvezka.

Konec poletnih počitnic je za marsikaterega starša stresen, saj komajda najde dovolj sredstev za šolske stvari, ki pa se iz leta v leto dražijo. Pomagate lahko že z nakupom enega samega zvezka ali pa preprosto pobrskate med šolskimi potrebščinami, ki so vašemu otroku ostale doma.

Za vas smo poiskali nekaj organizacij, ki jim lahko pomagate pri zbiranju:

Rdeči križ – OZ Maribor

Družinam, ki so v zelo težkih socialnih razmerah nudijo pomoč tudi v finančni obliki, sredstva pa so namenjena plačevanju različnih obveznosti ob pričetku šolskega leta. Poleg tega skozi vso leto zbirajo šolske nahrbtnike in ostalo, kar prinesejo ljudi v skladišče. Več TUKAJ.

Skladišče humanitarne pomoči RKS OZ Maribor se nahaja v Ljubljanski ulici 23. Delovni čas je od ponedeljka do petka, od 7. do 15. ure, v sredo do 17. in v petek do 13. ure.

Karitas

Že nekaj let Nadškofijske Karitas po Sloveniji vabijo k akciji “Pokloni zvezek”. Otroke in njihove starše prosijo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč. Želijo zbrati zvezke za več kot 11.000 otrok, ki jim Karitas vsako leto pomaga s šolskimi potrebščinami. Zvezek lahko oddate na najbližji Karitas v času uradnih ur.

Papirnice Office and More, Bags and more

V podjetju Acron, d.o.o. se zavedajo stisk družin. Da bi čim več staršem pregnali skrbi, v njihovih papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More poteka dobrodelna-prodajna akcijo zbiranja šolskih zvezkov.

Humanitarček

Namenska sredstva, točno določen zvezek za določenega otroka zbira društvo Humanitarček preko portala Dobrodelko. Tukaj so zbrani otroci, ki so na socialnem dnu in jim bodo v Humanitarčku omogočili, da bodo lahko stopili v novo šolsko leto s čim manj stresa. Več informacij najdete TUKAJ.

Poštar Pavli

Akcija Poštar Pavli polni šolske torbe, se je začela 21. junija. Letos poteka že sedmič, zaključila pa se bo 12. avgusta.

Finančno pomoč lahko posamezniki prispevate z nakazili na TRR: SI56 6100 0000 3512 232, namen: ‘Poštar Pavli polni šolske torbe’, ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919 s ključno besedo SMEH, s čimer prispevate en evro, ali s ključno besedo SMEH5, s čimer prispevate 5 evrov.

Posamezniki, ki se bodo odločili za materialne prispevke, lahko kupijo šolske potrebščine tudi v poslovalnicah Pošte Slovenje, kjer jih hkrati oddajo. Ob koncu akcije bosta Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije predali otrokom iz socialno ogroženih družin, ki jih bo predlagalo posamezno društvo ali Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Ptuj

Potrebščine zbirajo tudi v CID Ptuj na Osojnikovi cesti 9 do 14. avgusta vsak delovnik med 10. in 15. uro.

Pomurje

Lokalna razvojna fundacija za Pomurje je tudi letos prevzela koordinacijo poletne dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek skupaj z Dobrodelnim društvom Pomagajmo odprtih src. Zbrane šolske potrebščine dobrodelne akcije, ki traja do konca avgusta, bodo podarjene otrokom iz socialno ranljivih družin iz Pomurja.