Po incidentu z mladoletnikom, ki naj bi mu župan povzročil lažje telesne poškodbe, je bila zdaj na sodišče podana kazenska ovadba.

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo incidenta mariborskega župana Saše Arsenoviča. Policisti so zadevo predali okrožnemu sodišču, ki bo zadevo obravnavalo naprej.

Kar dve ovadbi

Zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe so na tožilstvo podali ovadbo, o kateri naj bi župan slišal šele iz medijev, prej pa naj z njo ne bi bil seznanjen.

Po neuradnih podatkih POP tv naj bi ga ovadili tudi zaradi suma kaznivega dejanja groženj, na policiji so za POP Tv namreč povedali, da so letos prejeli dve ovadbi zoper funkcionarja. Druga ovadba, ki se nanaša na sum groženj, naj bi po neuradnih podatkih tudi zadevala mariborskega župana.

Policisti so zadevo predali pristojnemu okrožnemu sodišču.

Župan medtem vztraja, da ima čisto vest, kljub temu ga mnogi pozivajo k odstopu: “Ponavljam, da v samem dejanju ni bilo nasilja in je nasilje zlorabljano v politične namene.

Kljub pozivu skoraj polovice mestnih svetnikov, naj odstopi, župan o tem torej ne razmišlja, namerava pa kandidirati na ponovnih volitvah, kajti ocenjuje, da dela dobro.”