Salamarska sekcija, ki deluje znotraj Turističnega društva Šentilj, je pretekli konec tedna uspešno organizirala 3. Salamijado občin Kungota, Pesnica in Šentilj. Prireditev je bila sestavljena iz dveh delov; najprej je v petek strokovna komisija ocenila 44 vzorcev domačih salam, v nedeljo pa so za obiskovalce Okrepčevalnice Skupek v Jarenini za pripravili pokušnjo salam, obenem pa so razglasili najboljše izdelovalce salam.
Priznanja so podelili v treh različnih kategorijah
V kategoriji klasična salama je najvišje priznanje prejela Cita Žebela, nagrajena pa sta bila tudi drugo- in tretje uvrščena izdelovalca domačih salam Mario Ošlovnik in Leon Oman. Med divjačinskimi salamami je prvo mesto zasedel Franci Šlebinger, drugo Cita Žabela in tretje družina Mulec. V kategoriji druge salame je bila najvišje ocenjena domača salama Mateja Šikerja, ki je prejel tudi priznanje za tretje mesto, na drugo se je zavihtel Leon Oman.
Ljudje so bili dobre volje, salam je bilo ravno dovolj, spontano so se nam pridružili še muzikanti.
Stanislav Žebela, vodja salamarske sekcije pri Turističnem društvu Šentilj, nam je povedal, da je bil z nedeljskim obiskom in vzdušjem v Okrepčevalnici Skupek zelo zadovoljen. “Ljudje so bili dobre volje, salam je bilo ravno dovolj, spontano so se nam pridružili še muzikanti. Zabava je trajala od 10.00 ure dopoldne do 9.00 ure zvečer.” Četrta Salamijada, ki bo potekala prvi petek in nedeljo v aprilu prihodnje leto, bo predvidoma znova v Jarenini.