Na Streliški cesti v Mariboru so postavili doživljajski park oziroma labirint v koruznem polju namenjen odraslim in otrokom. Tematski park v koruznem polju je zabavno-poučni park z interaktivnimi postajami in je namenjen raziskovanju poti labirinta, kakor tudi raziskovanju samega sebe. Danes zvečer pa pripravljajo prav posebno dogodivščino – nočni labirint.

Vodstvo parka pravi, da je nočni obisk labirinta posebna avantura. Orientacija je zelo zmanjšana, piko na i pa dodajo še duhovi Betnavskega gradu, ki na dneve nočnih labirintov kar ne morejo ostati v gradu. Primeren je za odrasle in otroke in prav vsak ga bo doživel po svoje. Labirint je v večernih urah odprt med deveto in polnočjo, zadnji vhod je možen ob enajsti uri zvečer. Obiščete ga lahko danes in še v petek, 16. avgusta.

Naloge enake kot podnevi, dogodivščina še večja

Nočni labirint je enak dnevnemu, naloge so enake. Obiskovalci, tako kot podnevi, iščejo 20 postaj, vendar labirint ni osvetljen, obiskovalci imajo samo naglavne lučke, vmes pa jih obiščejo tudi duhci. Na vsaki postaji obiskovalce čakajo naloge, ki jih do konca poti uspešno rešijo.

Nataša Drozg, vodja parka pravi, da labirint osvojite v dobri uri: Po labirintu se premikate s skupino s katero ste prispeli – ali s svojimi prijatelji, v paru ali družinsko. Ponoči je dogodivščina še večja, saj je naša orientacija zelo zmanjšana in se lahko zanesemo le na zemljevid. Če se znajdemo v delu labirinta, kjer ni nikogar, je lahko tudi malo strašljivo, ko slišimo kakšne glasove od daleč, zaslutimo kakšno premikanje ali šumenje. Vse skupaj je malo adrenalinsko.”

Otroci do 3. leta imajo brezplačen vstop, med 3 – 16 let cena vstopnice znaša 5 evrov, za odrasle 8 evrov.
Družinska vstopnica za 2 odrasla in dva otroka znaša 19 evrov, v kolikor pa se na dogodivščino odpravi 6 prijateljev, dobijo eno vstopnico brezplačno.