Zaradi stečaja Adrie čutijo posledice tudi že v turističnih agencijah, zlasti ker je poleg slednje v stečaj šel tudi organizator potovanj Thomas Cook.

Nekaj dni je že tega, ko je letalska družba Adria vložila predlog za stečaj, s tem pa so morali v družbi prekiniti vse lete, ki bi jih naj opravljala njihova letala. Tudi tiste, ki so bili že rezervirani. Na mariborski Turistični agenciji Sonček so  za Maribor24 dejali, da je stečaj Adrie nekaj časa precej vplival na normalno delovanje agencije.

“Stečaj Adrie je predvsem zelo stresen za naše sodelavce, ki so zanj zvedeli prejšnji ponedeljek ob 15. uri in je bilo treba kar nekaj naporov, da smo obvestili vse stranke in jim zagotovili nadomestne lete.”

Poleg Adrie v stečaj tudi Thomas Cook

Pojasnjujejo, da je poleg Adrie skoraj istočasno stečaj objavil tudi organizator potovanj Thomas Cook, ki prevaža v glavnem družine, ki potujejo na počitnice. Pri rezervacijah Adrie pa gre večinoma za podjetnike.

“Slednji veliko bolje razumejo, kaj pomeni stečaj, in so nastalo situacijo vsi sprejeli z razumevanjem in potrpljenjem. Večinoma so vsi kupili nadomestne vozovnice, saj gre za poslovna potovanja, ki jih ne morejo odpovedati. Odpovedi skorajda ni. Prav tako ni manj rezervacij, saj uspešno najdemo lete z drugih letališč,” pojasnjujejo pri Sončku.

Mariborsko letališče še kar sameva

Kot smo že pisali, se je prav tako z nadomestnimi prevozniki že odzval Fraport in s koncem meseca zagotovil povezave za Zürich, München, Frankfurt in Bruselj.

Tudi z mariborskim letališčem ni na vidiku nobenih novosti. “Zaenkrat nimamo informacij, da bi se zaradi stečaja Adrie pogovarjali o kakšni novi povezavi,” odgovarjajo na Sončku in dodajajo, da so v nekaj turbulentnih dnevih potem uspešno rešili večino primerov, zato se njihovo delo mirno nadaljuje.