Na železniški postaji Tezno v Mariboru je včeraj vlak, kljub opozorilom z zvočnimi signali, trčil v eno od dveh mladoletnic, ki sta se fotografirali med tiri. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju dogodka umrla.

Policisti Policijske uprave Maribor so bili včeraj ob 15.10 obveščeni, da je na železniški postaji Tezno v Mariboru  vlak trčil v neznano žensko. Kriminalisti so ugotovili, da sta se v tistem času dve mladoletnici fotografirali med tiri. Strojevodja potniškega vlaka ICS, ki vozi med Ljubljano in Mariborom, ki se jima je približeval z veliko hitrostjo, ju je pričel opozarjati z zvočnimi signali, vendar sta pred vlakom zadnji trenutek odskočili vsaka v svojo stran. Kljub temu je vlak v eno od njiju trčil. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju dogodka umrla. Drugo so reševalci zaradi hudega šoka odpeljali v UKC Maribor.

Sum na samomor je izključen

Kraj dogodka so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne državne tožilke Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru opravili mariborski kriminalisti. Kriminalisti nadaljujejo z intenzivno kriminalistično preiskavo.

Po do sedaj zbranih obvestilih sta sum storitve kaznivega dejanja in sum na samomor izključena.

Po do sedaj zbranih obvestilih sta sum storitve kaznivega dejanja in sum na samomor izključena.