Josip Iličić, ki bi moral biti glede na svoje sposobnosti in talent prvak, je bil odstranjen iz prve ekipe in trenutno dela po posebnem individualnem programu.

Mariborske nogometaše v nedeljo čaka tekma s Koprom, ki bo zadnji dvoboj tekmovalnega programa v krogu št. 9. NK Maribor namreč že na petih tekmah niso pridobili zmage. Vmes se je zgodila še afera z Josipom Iličićem, nogometašem, ki bi moral biti prvak ekipe. Bil pa je odstranjen iz prve ekipe in trenutno dela po drugačnem individualnem programu.

Na novinarski konferenci je prvič spregovoril tudi trener Damir Krznar: “Bile so različne špekulacije, je pa zadeva zelo enostavna. Josip Iličić v tem trenutku ni v fizičnem stanju, da bi nam lahko koristil. Odločil sem se, da na fizični pripravljenosti dela individualno, ker v ekipni ni uspel priti do ravni, ki jo od njega pričakuje.” Poudaril je, da je fizična pripravljenost bila odločilni razlog, a ne edini.

Na vprašanje ali ostane on ali Iličić je odgovril: “Želim končati s to temo. Bodimo logični in pri zdravi pameti. Ima trener, ki ekipe že pet tekem ni pripeljal do zmaga in izgubil zadnji dve, sploh pozicijo za postavljanje ultimatov?”