Italijanski brunch, ki ga kmalu pripravljajo v Hotelu Habakuk, bo popotovanje skozi okuse od severa do juga, ob spremljavi žive glasbe in izbranih vin.

Bogata kulinarična ponudba iz vseh regij Italije

Na enem mestu boste lahko okusili raznolikost italijanske kuhinje. Začetek bo v znamenju prefinjenih predjedi, kot so vitello tonnato, bresaola s pečenimi mini paprikami in balzamičnim kisom, mortadela s pistacijevim pestom in hrustljavim paradižnikom ter prekajena mečarica in tuna z agrumi.

Ljubitelji juh se boste razveselili klasične italijanske poročne juhe z mesnimi kroglicami in pristne zelenjavne mineštre s fregolo.

Posebnost dogodka bo priprava jedi pred gosti, kjer bodo kuharji pokazali, kako nastajajo popolni rigatoni alla vodka in vrhunske mesne specialitete, kot so porchetta, ossobuco in telečji hrbet alla saltimbocca.

Meni italijanskega bruncha, ki se 30. marca 2025 obeta v Hotelu Habakuk

  • Vitello tonnato
  • Bresaola s pečenimi mini paprikami in čebulicami v balzamičnem kisu
  • Mortadella s pestom iz pistacij, grana padanom in hrustljavim paradižnikom
  • Panzanella solata s pršutom, pečenimi breskvami in burrato
  • Prekajena mečarica in tuna z agrumi in giardiniero
  • Italijanska poročna juha z mesnimi kroglicami
  • Zelenjavna mineštra s fregolo
  • Rigatoni alla vodka
  • Porchetta
  • Ossobuco z gremolato
  • Telečji hrbet alla saltimbocca
  • Mesne kroglice z mozzarello, češnjevim paradižnikom in baziliko
  • Puranja rolada z ndujo in pestom v limonini omaki
  • Cacciucco alla Livornese (toskanski morski ragu)
  • Lasagna Bolognese
  • Polenta z dimljeno ricotto
  • Arancini
  • Caponata
  • Njoki s pestom iz tartufov in orehi
  • Rižota z beluši in martinijem
  • Solatni bife z izbranimi prelivi
  • Cannoli
  • Capri torta
  • Tiramisu
  • Pistacijev sladoled
  • Panna cotta z jagodami

Ljubitelji morskih jedi boste navdušeni nad toskanskim morskih ragujem cacciucco alla Livornese, medtem ko bodo tradicionalne italijanske testenine in priloge, kot so lasagna Bolognese, njoki s tartufovim pestom in orehi ter rižota z beluši in martinijem, poskrbele za popoln razpon okusov.

Za sladkosnede bo nepozabna tudi ponudba sladic, saj se obetajo cannoli, capri torta, panna cotta z jagodami, tiramisu in pistacijev sladoled.

[[image_1_article_75476]]

Glasba, ambient in pristen italijanski utrip

Prava italijanska izkušnja ni popolna brez glasbe. Ob brunchu boste uživali v živi glasbeni spremljavi, ki bo z najbolj znanimi italijanskimi melodijami ustvarila vzdušje prave "La Dolce Vita". Skupaj z avtentično dekoracijo in prijaznim ambientom se boste za nekaj ur zares počutili, kot da ste v Italiji.

Rezervirajte svojo mizo in doživite Italijo

Dogodek bo potekal v nedeljo, 30. marca 2025, ob 12. uri v Hotelu Habakuk. Cena kulinaričnega doživetja znaša 50 € na osebo (za otroke 25 €). Zaradi izjemnega zanimanja so rezervacije obvezne, zato si svoje mesto zagotovite čim prej na 02 300 81 00 ali preko e-pošte [email protected].